Barion Pixel
Menu
Menu

2019-08-04

Menstruációs hulladék

menstruációs hulladék felmérés

Több mint 2000-en töltöttétek ki a menstruációs hulladékkal kapcsolatos kérdőívünket, ami kapcsán érdekes, és néhol meghökkentő adatok derültek ki. Nézzük!

#1 Nem hagy hidegen titeket, ami történik

A kérdésre, hogy mennyire foglalkoztok a klímakrízis / ökokatasztrófa gondolatával nagyon erős számok jöttek ki. Válaszaitból kiderül, hogy 66%-otokat nagyon is érdekli, sőt 24% arról nyilatkozott, hogy napi szinten foglalkoztatja ez a téma. 

Öröm, hogy a válaszolók csupán 10% volt az, akit a kérdéskör egyáltalán nem érdekel. Bizakodunk, hogy ha egyre többen beszélünk a témáról, őket is sikerül jobb belátásra bírni.

#2 Az igény megvan bennetek a változásra

A válaszokból egyértelműen kiderült, hogy bár egyelőre nem nagyon tudjátok leváltani az eldobható menstruációs termékeket, a váltásra való igény, a felelős hozzáállás megvan bennetek: a 73%-otokat nagyon zavarja, hogy mennyi hulladék termelődik egy-egy menzesze idején.

A számok valóban brutálisak, optimista becslésünk alapján egy nő 144 egyszer használatos menstruációs terméket használ el évente, és ha ezt beszorzod, elképszető számok jönnek ki. 10 nő esetében ez már 1440, 100 nő esetében pedig 14400. És ez tényleg optimista számítás.

#3 Még nem történt meg a nagy váltás

A válaszaitok alapján 85%-otok egyszer használatos menstruációs terméket használ, azaz főként tampont (46%), vagy betétet (39%).

Jenleg sajnos csak 15 százalékotok használ menstruációja idején – egyelőre még – alternatívnak nevezett termékeket, mint menstruációs bugyi, tölcsér vagy a mosható betét. Az azonban szépen kirajzolódik, hogy az igényetek egyre nő és ez jó irány.

#4 Évek kérdése és az arányok változását vizionáljuk

Mi bízunk benne és dolgozunk azért, hogy a fenntartható menstruációs eszközök egyre ismertebbek legyenek. A jövő ezeké a termékeké, ez világos és az is, hogy egyre nyitottabbá váltok, ami óriási előrelépés. 1-2 évvel ezelőtt még korántsem volt ekkora nyitottság a szemléletváltásra. 2129 válaszolóból 73% felelte azt, hogy nyitott a kompromisszumra a menstruációs hulladék témájában, tehát készen áll az eldobható megoldásokat fenntarthatóra váltani. Ez egy szép szám és reméljük jövőre még többen lesznek elfogadóak a gondolattal, hogy az eldobható eszközöket leváltani újrahasználhatóra igazából nem is kompromisszum, hanem kényelmes és pénztárcabarát megoldások.

Nagyon köszönjük a válaszaitokat! Ha még nem tudod, hogy kik is vagyunk pontosan, irány a "Rólunk" rész vagy olvasgass tovább a blogon!

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down