A Redyvel együtt fontosnak tartjuk, hogy képben legyünk a legújabb, nőket érintő ügyeket, kérdéseket, vitákat illetően. Márpedig azért, hogy tudatosítsuk, merre halad (avagy nem halad) a világ, hangosítsuk fel azokat az ügyeket és nézőpontokat, amelyek nem kapnak elég figyelmet, és mi is beszélgessünk, vitázzunk ezekről. Minden hónapban jelentkezni fogunk a femme híradóval, amiből ez a kiadás a júliusi híreket foglalja össze. Jó olvasást és kellemes képbe kerülést!

Őrületes menopauza hírek 1. 

Az ígéret szerint akár 20 évvel is el lehetne majd tolni egy új eljárással a menopauzát és “elodázni” annak egészségügyi kockázatait, vagy később is lehet majd gyereket vállalni, kevesebb veszéllyel. Az eljárás “becsapja” a biológiai órát, és elhiteti vele, hogy a test még sokkal fiatalabb. A petefészek-szövetek egy kis részét eltávolítják és lefagyasztják, majd előveszik akkor, amikor a nőnek az alkalmas, pl.: már nincs rajta akkora nyomás a karrierje szempontjából, vagy akármi más miatt. A beavatkozást Birminghamben lehet igénybe venni, 7 – és 11 ezernyi font körüli összegbe kerül, és mindössze 30 perces. Már kilenc angol, 22 és 36 év közötti nő igénybe is vette. 

Forrás: Guardian 

Őrületes menopauza hírek 2. 

A Michigani Egyetem kutatása szerint a rossz barátságok súlyosbíthatják a menopauza tüneteit. A kísérlet arra világított rá, hogy a túl stresszes szociális kapcsolatok árthatnak a csont ásványianyag sűrűségének, ami egy nem túl kellemes tünete a változókornak. Praktikus tanács ellene a minőségi kapcsolatok, illetve a lejtőn sétálás! 

Forrás: Telegraph

LMBTQ-aktivistát gyilkoltak meg Péterváron

Jelena Grigorjevát, ismert orosz melegjogi aktivistát ölték meg, rengeteg késszúrás és fojtogatás nyomait találták rajta. Közszereplőnek minősült, és a korábbi fenyegetések miatt már kért védelmet, amit nem vettek komolyan a helyi erők. Jelena jogi képviselője szerint a rendőrség annyival elintézte, hogy majd telefonáljon, ha baj van – csak már nem maradt rá ideje. 

Az LMBTQ-helyzet akkor vált igazán tarthatatlanná Oroszországban, amikor 2013-ban elfogadtak egy törvényt, ami a “melegpropaganda” terjesztésének tiltásáról szólt. 

Forrás: BBC

Az USA #1 transzplant bébije👼

Amerikában először történt meg, hogy egy elhunyt donornak a méhéből, átültetés után, egészséges gyerek született. A baba Clevelandben, Ohioban látta meg a napvilágot még júniusban, másfél évvel a transzplantáció után. Svédországban már 2014-ben volt erre példa, csak akkor élő donornak a méhét ültették át.

Forrás: People , Cleveland Clinic

Fekete nő, mint James Bond🎬 

Ha valami, ez aztán kiveri a biztosítékot, előbb, mint a klímakatasztrófa, vagy egy népirtás a bolygó szerencsétlenebb részein. Még, hogy egy nő – na de fekete is legyen James Bond?! Úgy tűnik, kevés annál felháborítóbb létezik, minthogy egy tehetséges, afro-amerikai színésznő – Lashana Lynch, aki a Captain Marvelben tette le a névjegyét – rázza fel egy következő film erejéig a James Bond univerzumot. Mi nagyon várjuk! 

Forrás: Guardian

Éjszakai ovi az Alföldön💤 

Hihetetlenül figyelmes projekt valósult meg EU-s támogatásból Szolnokon: kéthetente a szülők 5-10 éves gyerkőcüket lepasszolhatják péntek délután, és csak szombat reggel kell értük menniük. Felmerült az igény a városrészben, és a támogatásnak hála meg is tudták valósítani, így a fiatal szülőknek/anyukáknak van egy kis idejük (horribile dictu!!!) szórakozni

Forrás: NLC

 Ez volt a júliusi femme híradó, találkozunk szeptemberben (ősszel!!:(() a legfontosabb augusztusi hírekkel! A beszélgetéshez tudsz csatlakozni a Facebookos kommentszekcióban, Instán és persze a hírlevelünkben🤳