HOGYAN KELL HASZNÁLNI A REDY BUGYIT?

Akár egy sima fehérneműt. 🙂 Mosható, újrahasználható és a viselése is olyan érzés, mintha egy basic fehérnemű lenne rajtad. Vedd fel, viseld, majd mosd ki. Újra és újra!

HOGYAN MŰKÖDIK A MENSTRUÁCIÓS BUGYI?

A #redybugyik ülepébe szuper anyagokat tettünk, amik magukba tudják zárni a vért. Amikor menstruálsz, vedd fel, nem szükséges hozzá tampon vagy betét sem.

Ennél részletesebb leírást itt találsz!

MI A TEENDŐ AZ ELSŐ HASZNÁLAT ELŐTT?

Előmosás szükséges, 40 fokon. Mosószer jöhet, öblítő, vízlágyító viszont semmiképpen ne!

MIT KELL TUDNI A MOSÁSÁRÓL?

Mosd akár egy átlagos bugyit! Mehet mosásba a többi fehérneművel, viszont öblítőt és vízlágyítót ne használj, mert ez károsítja az anyagokat, roncsolja a nedvszívó rétegeket. Ajánlott mosási hőfok 40 fok.

A termék mosható 60 fokon is (ez önmagában is fertőtlenítő), de ez a magas hőfok kíméletlen a ruhákhoz, ront az élettartamon. Amiatt javasoljuk az alacsonyabb hőfokot.

Természetes fertőtlenítőkkel (pl. ecet) és természetes illóanyagokkal bátran mosható. Boltokban kapható fertőtlenítők is alkalmasak (pl. Sanytol) ezekkel akár 30 fokon is hatékony a mosás.

PRO TIPP (főleg alacsony hőfokon történő mosáshoz és főleg azoknak, akik használat után napok múlva indítanának csak mosást): használat után hideg vízzel nyomkodd ki a vért (ne csavard az anyagot, csak nyomkodd!).

MIT KELL TUDNI A SZÁRÍTÁSRÓL?

Gépi szárítót ne használj, legjobb ha a napon, lógatva szárítod. (Tudtad, hogy a nap sugarai fertőtlenő hatással bírnak?)

Napon akár 1-2 órán belül megszárad, lakásban ez akár egy nap is lehet.

MENNYI IDŐT BÍR KI EGY BUGYI HASZNÁLAT KÖZBEN?

Ez teljesen szubjektív, mindenkinek külön kell kitapasztalnia.
Az viszont biztos, hogy a #redyflow 1,5 tamponnyi vért képes megtartani komfortosan, a #redypower esetében ez 2,5 tamponnyi mennyiség. Ez azt jelenti, hogy nem kell cserélni, mint egy betétet vagy tampont. Áltagos vérzésnél reggel és este elég cserélni. Az extrém erős vérzéseknél tampon vagy betét alá használhatod, így ha nem tudsz időben cserélni, nem kell aggódnod a túlfolyás miatt. Tölcsér alá is szívesen hordják, megnyugtató az esetleges szivárgás miatt.

HASZNÁLHATOM ÖNMAGÁBAN, EGYÉB ESZKÖZÖK NÉKÜL?

Hát persze, hiszen kifejezetten erre készült!
De plusz védelemnek is jó pl. tampon vagy tölcsér esetén előforduló túlfolyások elkerülése érdekében vagy az átázások esélyének csökkentésére.

NEM ÁZIK ÁT?

A rétegek egyike olyan szuper anyag, ami lélegzik, viszont a folyadékot nem engedi át, tehát gátolja az átázást. 1,5 vagy 2,5 tamponnyi vér mennyiségnél több vér esetében a bugyi telítődhetnek az anyagok, így ennél több vér esetében kiegészítő védelemként használd a bugyit. A rétegekről bővebben itt olvashatsz.

HOL KÉSZÜLNEK A #REDYBUGYIK?

A #redybugyik Magyarországon készülnek. A fenntartható divat hívei vagyunk, ezért szívügyünk volt, hogy magyar varrodával dolgozhassunk együtt. A varrodánkról itt olvashatsz többet.

HIGIÉNIKUS?

Természetesen! Az anyagok, amiket használunk, mind bőrbarát anyagok. Van köztük antibakteriális, szagsemlegesítő, oeko-tex 100-as bizonyítványú is. A textilipar fejlődése lehetővé tette, hogy a nem eldobható anyagok is használhatóak legyenek ilyen célokra.

NEM FURCSA EZ?

Első hallásra az lehet. De amikor már viseled, imádod, mert olyan természetes, semmi furcsaság nincs benne. És nem is érted, miért nem volt eddig ilyen fehérnemű.

MILYEN ÉRZÉS VISELNI?

Viselése semmiben sem különbözik egy basic fehérnemű viselésétől. Nem érzed magad úgy, mintha be lennél pelenkázva.

LEHET CSERÉLNI, HA NEM JÓ A MÉRET?

Természetesen biztosítunk cserét a termékre, hiszen előfordulhat, hogy rossz a méret. Erről bővebben itt olvashatsz

MILYEN MÉRETET VÁLASSZAK?

Az alábbi mérettáblázatban láthatod a pontos méreteket centiméterben.

A redybugyi alapvetően combnál passzosabb, mint egy basic bugyi, ezzel maximalizáltuk a biztonságérzetet.

Azt a méretet válaszd, amekkorát amúgy is vennél alsóneműből. 🙂

KI LEHET PRÓBÁLNI?

40 napot adunk neked, hogy eldöntsd, szeretnéd-e megtartani a #redybugyit vagy inkább visszaküldöd. Részleteket itt olvashatsz.

HOGYAN KELL RENDELNI?

A rendeléssel kapcsolatos kérdéseket itt válaszoltuk meg.

AJÁNDÉKKÁRTYA

Az ajándékkártyán található szám az egyéni kuponkódod, amit az általad választott (kártyán szereplő) Redy bugyira vagy pakkra tudsz beváltani. Válaszd ki a méretedet, és helyezd a bugyit a kosárba. Itt tudod majd érvényesíteni a kedvezményt, mely az ajándékkártyán szereplő termék teljes árára és ingyen szállításra jogosít.