Barion Pixel
Meniu
Meniu

2019-05-04

Áprilisi femhíradó

A Redyvel együtt fontosnak tartjuk, hogy képben legyünk a legújabb, nőket érintő ügyeket, kérdéseket, vitákat illetően. Márpedig azért, hogy tudatosítsuk, merre halad (avagy nem halad) a világ, hangosítsuk fel azokat az ügyeket és nézőpontokat, amelyek nem kapnak elég figyelmet, és mi is beszélgessünk, vitázzunk ezekről. Minden hónapban jelentkezünk a femhíradóval, amiből a következő kiadást az áprilisi hírekről olvashatjátok. Jó olvasást és kellemes képbe kerülést!

Így büntette a lányt saját közössége, mert nem hallgatott arról, hogy molesztálták

Nusrat Jahan Rafi, egy 19 éves bangladesi fiatal nő családjával feljelentést tett, mert tanára – aki az iskola igazgatója is – molesztálta. Még az eset napján fordult a rendőrséghez, ahol az egyik tiszt felvette mobiltelefonnal a vallomását. A tanár letartóztatása után a rendőrség kiszivárogtatta a felvételt, aminek hatására a helyi közösség zaklatni, fenyegetni kezdte Nusratot, ami akadályozta őt abban, hogy iskolába járjon. Az év végi vizsga napján egy iskolatársa felhívta őt a tetőre valamilyen ürüggyel. Itt négy vagy öt, burkába öltözött ember arra próbálta kényszeríteni, hogy vonja vissza a vallomását. Mikor ezt visszautasította, leöntötték kerozinnal, és felgyújtották. Két elkövető már beismerő vallomást tett, aminek következtében olyan hírek is felröppentek, hogy helyi vezetők bérelték fel őket a zaklatások szítására (és az igazgató melletti kiállásra) illetve a bűntény elkövetésére.

Forrás

Légyszi, ne tegyél fokhagymát a vaginádba

Közismert házi gyógymód a fokhagyma, mivel hatékony baktérium- és vírusölő. Ezt a tényt a következő szintre emelte a Goop márka, ami Gwyneth Paltrow egészséges életmódra épülő birodalma. Ugyanis a Goop blog arra biztatta a nőket, hogy gombás fertőzésüket vaginákjukba helyezett hagymagerezdekkel gyógyítsák. A nonszensznek tűnő tanácsot rögtön fogta is egy nőgyógyász, és darabokra szedte. Dr Jen Gunter óva int mindenkit, hogy a Goop tanácsa szerint járjon el, hiszen semmilyen klinikai bizonyíték nincs arra, hogy ez valóban gyógyír lenne a gombás megbetegedésekre. Sőt, rossz esetben még egy halálos baktérium, a Clostridium botulinum elterjedéséhez is vezethet, aminek mérge izomgörcsöt és légzésbénulást is okozhat.  

Forrás

Ausztráliában így fosztották meg jutalmától a női futót

Egy futóverseny női győztese felháborodását fejezte ki, mikor azt vette észre, hogy az első három férfi befutó pénzdíjjal távozott, míg ő maga pedig női győztesként “ajándékcsomagot” kapott. A verseny szervezői a helyszínen azt válaszolták neki, hogy csupán annyi a teendője, hogy legközelebb végezzen a dobogón, és akkor ő is kaphat pénzjutalmat – koedukált versenyeken ez majdhogynem kizárt, hogy megtörténjen. Alex Blake nem hagyta annyiban, és Facebook bejegyzést írt a történtekről. Ennek hatására a verseny közleményt adott ki, amelyben kijelentették, hogy mostantól az első három-három férfi és női befutó is pénzdíjban fog részesülni, és utólag is kárpótolják a győzteseket.

Forrás

Adománygyűjtő vetítés az emberkereskedelem áldozatainak

Legutolsó hírünk valójában egy programajánló: május 20-án adománygyűjtő vetítést rendeznek a Trafóban az emberkereskedelem áldozatainak. Az EU-ban az emberkereskedelem áldozataként regisztráltak közel 70%-a nő és gyerek, a szexuális kizsákmányolás áldozatai 95%-ban szintén nők és gyerekek. Az EU-ban áldozatként regisztráltak között nagyon sok magyar állampolgár is van. Az estén három fontos, témába vágó filmet vetítenek le (Schwechtje Mihály: Aki bújt, aki nem, Till Attila: Csicska, Tuza-Ritter Bernadett: Egy nő fogságban), ami után pedig beszélgetés lesz az alkotókkal.

Ha tehetitek, támogassátok a kezdeményezést! Az eseményről több információt itt találtok.

Ennyi volt az áprilisi femhíradó (ez sem volt semmi, huh?), találkozunk júniusban a legfontosabb májusi hírekkel! A beszélgetéshez tudsz csatlakozni Facebookon, illetve Instagramon is ?, és persze a hírlevelünkben?.

Csak izgit, hasznosat és fontosat írunk. Tabuk és spam nélkül. Itt csatlakozhatsz ??

FĂRĂ SPAM, FĂRĂ TABU

Alăturați-vă nouă! Scriem doar despre lucruri interesante, utile sau importante, fără tabuuri sau spam. Pentru abonamentul dvs. vă vom oferi un cupon 10% pe care îl veți folosi la prima achiziție.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Perioada ta
este o SUPERPUTERE.

2 munkanapon belül válaszolunk
newsletter

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Pregătit de:
Lacătinimautilizatorcrucemeniulchevron-jos