Barion Pixel
Meniu
Meniu

2021-05-21

Punciszőr - Igen vagy nem?

Kardinális kérdés... vagyis nem, de gondoltátok volna, hogy a különböző nézeteket képviselő csoportok tagjai képesek akár hosszú percekig is vitázni rajta? 

Mivel egyre közelebb kerülünk a bikiniszezonhoz, itt az idő, hogy a szeméremszőrzetről most mi is bővebben beszéljünk: mióta foglalkoztatja a nőket, mik a trendek, és hogy melyik mellett érdemes döntened! Lássuk!

Persze, mindenkinek meglehet egy adott témáról a véleménye, és ettől szép a világ, de azért álljunk meg egy szóra! Az, hogy valaki babapopsi simaságú puncit akar, mert az tetszik neki jobban vagy szőrrel borítottat, mert úgy kényelmes, esetleg leszállópályát, mert az izgi, teljes mértékig a saját dolga.

Hogy a másik bugyijában mi van, ahhoz semmi közünk, ennek ellenére mégis évek óta nagy viták kerekednek ezzel kapcsolatban. És ha azt gondolod, hogy a szőrtelenítés kérdése csak minket, modern nőket foglalkoztat, akkor mutatunk most egy-két érdekességet.

Forrás: giphy.com

A szőrtelenítés múltja és a legismertebb punciszőr trendek

Nem ám az 1900-as évek eleje vagy ilyesmi, ennél jóval messzebbről indulunk, és azt mondjuk, hogy a szőrtelenítés első gyakorlói már az ókori Egyiptom felsőbb osztályaihoz tartozó nők voltak. Mivel oldották meg? Mézből és olajból készítettek ragacsos masszát, de használtak már kőből és bronzból készült borotvákat is, melyekkel egyetlen szőrszálat sem kíméltek magukon - leszámítva a szemöldöküket.

Ezen kívül az iszlám vallás például meg is követelte a szőr eltávolítását, a törökök pedig egyenesen bűnnek tartották, ha odalent valaki mindent hagyott az eredetiben. Nem volt egyszerű dolga a nőknek, de a követelések annyiban ésszerűek voltak, hogy akkoriban még nem volt egyszerű tisztán tartani egy bozontosabb puncit.

Később a középkorban a nők ismét, legfőképpen saját elhatározásból döntöttek a simaság mellett, ennek érdekében viszont néha elég brutál módszerekhez is folyamodtak. Aki most búcsút intene a vulváját takaró szőrnek az áldhatja az eget, mert ebben az időszakban volt, hogy arzént és mészt kevertek össze erre a célra, de disznózsír és macskaürülékes ecet is szerepelt még a “segédeszközök” listáján.

És akkor elérkezünk a ‘40-es évekhez, amikor is a nők az első bikininek örvendhettek, és aminek a hatására persze rögtön el is terjedt a csak bikinivonalon történő borotválás és gyantázás - merthogy a szeméremtest további részein ugyanúgy maradt a szőr, hiszen ebben az időben meg éppen az volt a menő, ha a női nemi szervet a maga természetességében hagyták. Nehéz követni, igaz?

Az első bikini - kép forrása: mirror.co.uk

Aztán eltelt negyven év, és Manhattanben 1987-ben hét brazil nővér nyitotta meg az első olyan szalont, ahol a nőknek brazil gyantázást kínáltak - ismét látótérbe hozva ezzel a csupaszságot. Eleinte még ott helyben sem volt népszerű a dolog, de ahogy 2000-ben a Szex és New York egyik epizódja az egyébként abszolút tabuként kezelt témával kezdett el foglalkozni, a nők véleménye teljesen megváltozott. Akkor a szőrtelenítés az igényességgel vált egyenlővé, és azóta csak még több fazon és módszer látott napvilágot.

A legnépszerűbb punciszőr fazonok - kép forrása: boregeszseg.blog.hu

És a legfontosabb kérdés: melyik a legjobb?

Egyértelműen az, ami neked a legszimpatikusabb és a legkényelmesebb, de azért arról sem érdemes megfeledkezni, hogy az a szőr nem véletlenül van ott. Fontos feladata, hogy megvédje a vulva érzékeny bőrét és csökkentse a fertőzés veszélyét.

Attól tehát, hogy hagyod a lenti szőrzetet a maga természetességében, a megfelelő higiénia ugyanúgy fenntartható, sőt! Akkor kell igazán odafigyelni, ha mégis egy kis igazításra készülsz, mert a nem megfelelő módon végzett szőrtelenítés okozhat kisebb kellemetlenségeket: begyulladt szőrtüszőket, vágást vagy bőrirritációt.

By the way! Van egy nagyon kedves videó, ami tulajdonképpen a Venus reklámja, de pont arról szól, hogy a punciszőrben nincs semmi rossz és gusztustalan. Mi imádtuk, mert tabukat dönt, neked pedig érdemes megnézni, mert nem hosszú, de szórakoztató.

FĂRĂ SPAM, FĂRĂ TABU

Alăturați-vă nouă! Scriem doar despre lucruri interesante, utile sau importante, fără tabuuri sau spam. Pentru abonamentul dvs. vă vom oferi un cupon 10% pe care îl veți folosi la prima achiziție.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Perioada ta
este o SUPERPUTERE.

2 munkanapon belül válaszolunk
newsletter

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Pregătit de:
Lacătinimautilizatorcrucemeniulchevron-jos