Barion Pixel
Meniu
Meniu

2021-06-04

[femhíradó] Május

májusi femhíradó this is Redy

Kate Winslet visszautasítja a retust, Cara Delevigne a vaginájáról beszél, egy transznemű súlyemelő pedig már biztosan egyike a tokiói olimpia résztvevőinek - Jöjjenek az előző hónap legizgibb nőkkel kapcsolatos hírei!

A Redyvel együtt fontosnak tartjuk, hogy képben legyünk a legújabb, nőket érintő ügyeket, kérdéseket, vitákat illetően. Márpedig azért, hogy tudatosítsuk, merre halad (avagy nem halad) a világ, hangosítsuk fel azokat az ügyeket és nézőpontokat, amelyek nem kapnak elég figyelmet, és mi is beszélgessünk, vitázzunk ezekről. Minden hónapban jelentkezni fogunk a femhíradóval, amiből ez a kiadás a májusi híreket foglalja össze. Jó olvasást és kellemes képbe kerülést!

Nemet mondott a retusra Kate Winslet

Dübörög az Easttowni rejtélyek, és szerintünk is az év legjobb sorozatáról van szó, de azt tudtátok, hogy még ennek a forgatásánál is tökéletesíteni akarták a valóságot? Azt a valóságot, ami egyébként igenis szép, csak van, aki nem tudja elfogadni. Szerencsére Kate elfogadja, mert azt, hogy a hasát hibátlanná varázsolják egy szexjelenetben vagy hogy a ráncait eltüntessék egy plakáton, hál’ istennek megtagadta. Persze, hiszen úgy gyönyörű, ahogy van, természetesen, szóval megérte a “harc” a sorozat rendezőjével. 🙂

Forrás: The New York Times

Cara Delevigne és a vaginája

A szupermodell sajátos módon, egy instagramra feltöltött rövid videóban osztotta meg követőivel a vaginája és a közte lévő kapcsolatot. A dolog érdekessége, hogy ezt a videót, aki szeretné, nem helyettesíthető tokenért még akár meg is vásárolhatja, melyből a befolyó összegeket Cara viszont jótékony célokra fordítja: többek között olyan alapítványok részére is felajánlja, melyek a nők jogaiért vagy a környezetvédelem ügyében harcolnak.

Forrás: Independent

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cara Delevingne (@caradelevingne) által megosztott bejegyzés

A brit nők közel 40%-a nem tudta megnevezni a vulva részeit

És aggodalomra ad okot, hogy sokan még azzal sincsenek tisztában, hogy “odalent” nem kettő, hanem 3 nyílással rendelkeznek. Ez derült ki abból a felmérésből, amit kórházi betegek körében végeztek a cambridge-i Addenbrooke kórházban - annak következtében, hogy a nők többsége a panaszait nem tudta kellő pontossággal megosztani az orvosával, és összezavarodtak annak megfelelő kezelésével kapcsolatban is. Mi lehet ennek az oka? Valószínűleg a nem megfelelő információátadás az iskolákban, ami nemcsak ott, de minden bizonnyal itthon is hagy némi kivetnivalót maga után.

Forrás: The Guardian

Puszta kézzel egy medvét… hogy mi?

Vicces, de egyben durva is: a fenti sorok igazak, egy 17 éves lány boxolt össze ezzel a veszélyes állattal. :O A dél-kaliforniai lány, Hailey Morinico arra az óriási hangzavarra sietett a kert hátsó részébe, amit a kutyák csaptak, aztán amikor meglátta a medvét, odarohant és olyat lekevert neki, hogy az utána azonnal el is cammogott. A medve feltehetően a bocsait védelmezte, akik szintén láthatóak a felvételen, de ahogy a lány véget vetett a civakodásnak, azért az se semmi. Micsoda bátorság! Nézzétek meg a videót! #FightLikeAGirl

Forrás: 444

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

COMPLEX (@complex) által megosztott bejegyzés

Transznemű nő olimpiai szereplését engedélyezték

Elkezdődött a nemzetközi Pride Hónap, mi pedig hozunk ezzel kapcsolatosan egy jó hírt, hiszen a tokiói olimpián már biztosan ott lesz egy transznemű új-zélandi súlyemelő is. Laurel Hubbard történelmet ír egyrészt a korával (43 évesen az eddigi legidősebb súlyemelő lesz az ötkarikás játékokon), másrészt pedig azzal, hogy ilyen identitással nők között indulhat az olimpián. Egyébként már korábban is versenyzett, de mivel 35 éves koráig férfiként élte az életét, így akkoriban közöttük is mérettette meg magát.

Forrás: Telex

Ennyi volt most a femhíradó, egy hónap múlva ismét jelentkezünk! 😉

FĂRĂ SPAM, FĂRĂ TABU

Alăturați-vă nouă! Scriem doar despre lucruri interesante, utile sau importante, fără tabuuri sau spam. Pentru abonamentul dvs. vă vom oferi un cupon 10% pe care îl veți folosi la prima achiziție.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Perioada ta
este o SUPERPUTERE.

2 munkanapon belül válaszolunk
newsletter

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Pregătit de:
Lacătinimautilizatorcrucemeniulchevron-jos