Baryon-Pixel
Menü
Menü

2019-08-06

Júliusi femhíradó

Júliusi femhíradó

A Redyvel együtt fontosnak tartjuk, hogy képben legyünk a legújabb, nőket érintő ügyeket, kérdéseket, vitákat illetően. Márpedig azért, hogy tudatosítsuk, merre halad (avagy nem halad) a világ, hangosítsuk fel azokat az ügyeket és nézőpontokat, amelyek nem kapnak elég figyelmet, és mi is beszélgessünk, vitázzunk ezekről. Minden hónapban jelentkezni fogunk a femme híradóval, amiből ez a kiadás a júliusi híreket foglalja össze. Jó olvasást és kellemes képbe kerülést!

Őrületes menopauza hírek 1.

Az ígéret szerint akár 20 évvel is el lehetne majd tolni egy új eljárással a menopauzát és “elodázni” annak egészségügyi kockázatait, vagy később is lehet majd gyereket vállalni, kevesebb veszéllyel. Az eljárás “becsapja” a biológiai órát, és elhiteti vele, hogy a test még sokkal fiatalabb. A petefészek-szövetek egy kis részét eltávolítják és lefagyasztják, majd előveszik akkor, amikor a nőnek az alkalmas, pl.: már nincs rajta akkora nyomás a karrierje szempontjából, vagy akármi más miatt. A beavatkozást Birminghamben lehet igénybe venni, 7 - és 11 ezernyi font körüli összegbe kerül, és mindössze 30 perces. Már kilenc angol, 22 és 36 év közötti nő igénybe is vette.

Júliusi femhíradó

Júliusi femhíradó

Forrás: Guardian

Őrületes menopauza hírek 2.

A Michigani Egyetem kutatása szerint a rossz barátságok súlyosbíthatják a menopauza tüneteit. A kísérlet arra világított rá, hogy a túl stresszes szociális kapcsolatok árthatnak a csont ásványianyag sűrűségének, ami egy nem túl kellemes tünete a változókornak. Praktikus tanács ellene a minőségi kapcsolatok, illetve a lejtőn sétálás!

Júliusi femhíradó

Júliusi femhíradó

Forrás: Telegraph

LMBTQ-aktivistát gyilkoltak meg Péterváron

Jelena Grigorjevát, ismert orosz melegjogi aktivistát ölték meg, rengeteg késszúrás és fojtogatás nyomait találták rajta. Közszereplőnek minősült, és a korábbi fenyegetések miatt már kért védelmet, amit nem vettek komolyan a helyi erők. Jelena jogi képviselője szerint a rendőrség annyival elintézte, hogy majd telefonáljon, ha baj van - csak már nem maradt rá ideje.

Júliusi femhíradó

Júliusi femhíradó

Az LMBTQ-helyzet akkor vált igazán tarthatatlanná Oroszországban, amikor 2013-ban elfogadtak egy törvényt, ami a “melegpropaganda” terjesztésének tiltásáról szólt.

Forrás: BBC

Az USA #1 transzplant bébije?

Amerikában először történt meg, hogy egy elhunyt donornak a méhéből, átültetés után, egészséges gyerek született. A baba Clevelandben, Ohioban látta meg a napvilágot még júniusban, másfél évvel a transzplantáció után. Svédországban már 2014-ben volt erre példa, csak akkor élő donornak a méhét ültették át.

Forrás: People , Cleveland Clinic

Fekete nő, mint James Bond?

Ha valami, ez aztán kiveri a biztosítékot, előbb, mint a klímakatasztrófa, vagy egy népirtás a bolygó szerencsétlenebb részein. Még, hogy egy nő - na de fekete is legyen James Bond?! Úgy tűnik, kevés annál felháborítóbb létezik, minthogy egy tehetséges, afro-amerikai színésznő – Lashana Lynch, aki a Captain Marvelben tette le a névjegyét – rázza fel egy következő film erejéig a James Bond univerzumot. Mi nagyon várjuk!

Forrás: Guardian

Éjszakai ovi az Alföldön?

Hihetetlenül figyelmes projekt valósult meg EU-s támogatásból Szolnokon: kéthetente a szülők 5-10 éves gyerkőcüket lepasszolhatják péntek délután, és csak szombat reggel kell értük menniük. Felmerült az igény a városrészben, és a támogatásnak hála meg is tudták valósítani, így a fiatal szülőknek/anyukáknak van egy kis idejük (horribile dictu!!!szórakozni.

Forrás: NLC

Ez volt a júliusi femme híradó, találkozunk szeptemberben (ősszel!!:(() a legfontosabb augusztusi hírekkel! A beszélgetéshez tudsz csatlakozni a Facebookos kommentszekcióban, Instán és persze a hírlevelünkben? 

KEIN SPAM, KEIN TABU

Schließen Sie sich uns an! Wir schreiben nur über spannende, nützliche oder wichtige Dinge, ohne Tabus oder Spam. Für Ihr Abonnement erhalten Sie von uns einen 10%-Gutschein, den Sie bei Ihrem ersten Einkauf einlösen können.

*“ zeigt erforderliche Felder an

Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.

Deine Periode
ist eine SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
Newsletter

*“ zeigt erforderliche Felder an

Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.
© 2024 this is Redy
Vorbereitet von:
sperrenHerzBenutzerkreuzenSpeisekarteChevron-Down