Barion Pixel
Meniu
Meniu

2023-11-22

Középidős fájdalom: Titeket kérdeztünk!

Az egész menstruációs ciklus középpontjában az ovuláció áll. De mi a helyzet az ezt kísérő fájdalommal? Bár a menstruációról és velejáróiról egyre többet beszélünk, az ovulációs fájdalomról csak elvétve hallani. Viszont mi kíváncsiak voltunk az ezzel kapcsolatos megéléseitekre, tapasztalataitokra. Íme az eredmények!

Először is: mi is ez?

Az ovulációs – másnéven középidős – fájdalom ovulációkor, vagy az azt megelőző napokban jelentkező nyilalló, szurkáló, nyomó érzés főleg a petefészkek vagy a derék környékén. De akár enyhébb görcsök, sőt, pici vérzés is előfordulhat.

A válaszaitok

Arra a kérdésre, hogy hallottatok-e már a középidős fájdalomról, közel 80% igennel felelt.

A válaszadók 70%-a érintett az ovulációs fájdalomban, mindazonáltal ez az arány nem cseng össze azzal a kutatással, mely úgy találta, hogy a termékeny korú nők ötöde tapasztalja ezt a jelenséget. De mi nem is reprezentatív felmérésre törekedtünk.

Az, hogy minden ciklusban jelentkezik-e a fájdalom, vagy alkalomszerűen, a válaszaitok alapján nagyon eltérő. Míg 35%-nál rendszeresen jelen van, 47% arról számolt be, hogy csak egyszer-egyszer tapasztalja ezt a tünetet, 18% pedig soha nem is tapasztalta.

A menstruációs görcsökhöz viszonyítva

A kitöltők többségének a menstruációkor jelentkező panaszai fájdalmasabbak a középidős fájdalomnál, illetve 18% válaszolta, hogy a menstruációja nem jár semmiféle fájdalommal. Elenyésző százalékban – 5%, ennél a kérdésnél ez 8 főt jelent- válaszoltátok, hogy az ovulációs fájdalom erősebb a menstruációs görcsöknél.

Az viszont, hogy a menstruációs görcsökhöz viszonyítva milyen érzés a középidős fájdalom, már sokkal változatosabb képet fest, de a legtöbben azt válaszoltátok, hogy ovulációkor a fájdalom sokkal inkább egy pontra összpontosul. A kitöltők 14%-a pedig pecsételést is tapasztalt a ciklusa ezen szakaszában.

A fájdalom enyhítésére 83% alternatív módszerekhez – melegítőpárnához, gyógyteákhoz – nyúl és csupán 17% alkalmaz fájdalomcsillapító gyógyszert.

A legfontosabb: normális?

Teljes mértékben: az érett tüsző nyomhatja a petefészek falát és ez okozza a feszítő érzést.  Közel 60%-otok tudta úgy, hogy a középidős fájdalom és pecsételés természetes velejárója lehet az ovulációnak. Azonban reméljük, most sikerült megnyugatnunk a többieket is: minden oké Veletek, normális az, amit tapasztaltok és nem vagytok egyedül vele.

FĂRĂ SPAM, FĂRĂ TABU

Alăturați-vă nouă! Scriem doar despre lucruri interesante, utile sau importante, fără tabuuri sau spam. Pentru abonamentul dvs. vă vom oferi un cupon 10% pe care îl veți folosi la prima achiziție.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Perioada ta
este o SUPERPUTERE.

2 munkanapon belül válaszolunk
newsletter

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Pregătit de:
Lacătinimautilizatorcrucemeniulchevron-jos