Barion Pixel
Menu
Menu

2023-11-22

Középidős fájdalom: Titeket kérdeztünk!

Az egész menstruációs ciklus középpontjában az ovuláció áll. De mi a helyzet az ezt kísérő fájdalommal? Bár a menstruációról és velejáróiról egyre többet beszélünk, az ovulációs fájdalomról csak elvétve hallani. Viszont mi kíváncsiak voltunk az ezzel kapcsolatos megéléseitekre, tapasztalataitokra. Íme az eredmények!

Először is: mi is ez?

Az ovulációs – másnéven középidős – fájdalom ovulációkor, vagy az azt megelőző napokban jelentkező nyilalló, szurkáló, nyomó érzés főleg a petefészkek vagy a derék környékén. De akár enyhébb görcsök, sőt, pici vérzés is előfordulhat.

A válaszaitok

Arra a kérdésre, hogy hallottatok-e már a középidős fájdalomról, közel 80% igennel felelt.

A válaszadók 70%-a érintett az ovulációs fájdalomban, mindazonáltal ez az arány nem cseng össze azzal a kutatással, mely úgy találta, hogy a termékeny korú nők ötöde tapasztalja ezt a jelenséget. De mi nem is reprezentatív felmérésre törekedtünk.

Az, hogy minden ciklusban jelentkezik-e a fájdalom, vagy alkalomszerűen, a válaszaitok alapján nagyon eltérő. Míg 35%-nál rendszeresen jelen van, 47% arról számolt be, hogy csak egyszer-egyszer tapasztalja ezt a tünetet, 18% pedig soha nem is tapasztalta.

A menstruációs görcsökhöz viszonyítva

A kitöltők többségének a menstruációkor jelentkező panaszai fájdalmasabbak a középidős fájdalomnál, illetve 18% válaszolta, hogy a menstruációja nem jár semmiféle fájdalommal. Elenyésző százalékban – 5%, ennél a kérdésnél ez 8 főt jelent- válaszoltátok, hogy az ovulációs fájdalom erősebb a menstruációs görcsöknél.

Az viszont, hogy a menstruációs görcsökhöz viszonyítva milyen érzés a középidős fájdalom, már sokkal változatosabb képet fest, de a legtöbben azt válaszoltátok, hogy ovulációkor a fájdalom sokkal inkább egy pontra összpontosul. A kitöltők 14%-a pedig pecsételést is tapasztalt a ciklusa ezen szakaszában.

A fájdalom enyhítésére 83% alternatív módszerekhez – melegítőpárnához, gyógyteákhoz – nyúl és csupán 17% alkalmaz fájdalomcsillapító gyógyszert.

A legfontosabb: normális?

Teljes mértékben: az érett tüsző nyomhatja a petefészek falát és ez okozza a feszítő érzést.  Közel 60%-otok tudta úgy, hogy a középidős fájdalom és pecsételés természetes velejárója lehet az ovulációnak. Azonban reméljük, most sikerült megnyugatnunk a többieket is: minden oké Veletek, normális az, amit tapasztaltok és nem vagytok egyedül vele.

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down