Barion Pixel
Menu
Menu

2024-01-12

Magnéziumos krém kutatás – Ezt mondja a tudomány a PMS és menstruáció kapcsán a krémről

Magnéziumos krém kutatás – Ezt mondja a tudomány a PMS és menstruáció kapcsán a krémről

A Redy-nél már hallhattál róla, viszont amúgy kevesen tudják, hogy a magnézium nem csak tablettaként vihető be, hanem krémként is lehet használni, így gyorsabban fejti ki görcsoldó hatását ez a csodaszer. Csodaszer? Miért is? Mondjuk, mutatjuk, igazoljuk!

Amit nem tudsz, nem fáj?

Hát de! Mert ha nem tudod, hogy alacsony a magnéziumszinted, attól még baromira fájhat a menstruáció. A tudás pont, hogy jó! Jó tudnod, hogy a magnéziumhiány fáradtságot, ingerlékenységet, általános gyengeséget, erősebb menstruációs fájdalmat okoz. Szerencsére természetes kezelésként egyre többen ajánlják a magnéziumot az előbbi tünetekre, de stressz, szorongás, migrén és hőhullámok kezelésére is.

Hősünk, a magnézium

A magnézium egy jól ismert izomrelaxáns, amit alapvetően is ajánlanak izomgörcsökre és az idegrendszer nyugtatására. Ha például ébredtél már fel éjjel arra, hogy begörcsölt a vádlid, neked is jót fog tenni egy magnéziumkúra. Az általános izomlazítás mellett a női hormonális állapotokhoz kapcsolódó fájdalmak és izomgörcsök csökkentésére is tökéletes a magnézium. Ráadásul elég szép arányban segít nekünk csajoknak, mivel 80-90 százalékunknál ellazító hatással van PMS és menzesz körüli tünetek (görcs, puffadás, fáradtság, ingerlékenység, fejfájás és alvászavar) esetében is.

Szívd fel bőröm a sok magnéziumot!

Egy-egy görcs során mit meg nem adnánk egy mesés gyémánt félkrajcárért, ami varázserejével megszűnteti a fájdalmat, na és persze azonnal! Ugyan Period support krémünk nem épp gyémántból van, de tuti, hogy ugyanúgy lehet a lányok legjobb barátnője, mivel tényleg és gyorsan segít a PMS és menstruáció idején.

--» Tényleg, mert az egyértelmű, hogy a magnéziumhiány nem a barátunk. Mivel okos orvosok sora igazolta már, hogy a PMS-tünetek kiváltó oka és súlyosbító tényezője is a szervezetünk alacsony magnézium szintje, ezért ha ezt kezeled, már jót teszel magaddal.

--» Gyorsan, mert a magnézium krém formában még könnyebben szívódik fel, mint a tabletta, és így görcsoldó (=életmentő) hatását is gyorsabban fejti ki. Ráadásul az emésztőrendszered egy pillanatra sem terheli meg, mivel bőrön keresztül a nyirokrendszerbe, majd a véráramba kerül.

A placebo is elég lenne?

Több vizsgálat során, így az iráni Iszfaháni Orvostudományi Egyetem egészségügyi központjában is vizsgálták a magnézium hatását a menstruációs fájdalmakra. Érdekes, hogy a placebo hatást is megnézték, mivel három kontrollcsoportba osztották a résztvevőket: voltak akik magnéziumot kaptak, másoknál a magnézium és a B6 vitamin együttes hatását vizsgálták, a harmadik csoportcsak placebot kapott. Az eredmény szerint a placebo nem verte át a nőket, mert ami fáj, az fáj, de a magnézium önmagában és B6-tal kombinálva is nagyban segített a menstruáció és a PMS napjaiban.

Egyél jót, tegyél jót!

Ha magnéziumban gazdag ételeket eszel, általánosan is serkentheted szervezeted magnézium szintjét. Egyél diófélékben, sötét levelű zöldségeket, hüvelyeseket, teljes kiőrlésű gabonafélét és (a legjobb hír a végére) étcsokoládét is, így jót teszel magaddal!

Szerző: Scherer Anna

Ha szívesen olvasnál hasonló témákról, nézz körül blogunkon és csatlakozz hozzánk instagramon és tiktokon is!

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down