Barion Pixel
Menu
Menu

2024-01-25

Magnézium krém vs. magnézium tabletta – Melyiket válaszd?

Magnézium krém vs. magnézium tabletta – Melyiket válaszd?

Ha te is agyaltál már azon, hogy melyiket válaszd, akkor szánj három percet erre a cikkre: helyetted is utánajártunk mik az előnyei és a hátrányai a két módszernek.

Akkor most szájon át szedhető, vagy bőrön keresztül felszívódó?

Számos kutatás és publikáció vizsgálja a magnézium készítmények hatékonyságát (felszívódási gyorsaság, hasznosulás, mellékhatások). Fontos tudni azonban, hogy az étrendkiegészítők és krémek elemi (értsd: tiszta) magnéziumtartalma és azok felszívódása nagyban függ attól, milyen vegyületet állítanak elő a gyártók. A különböző típusú magnézium kiegészítők más és más előnyökkel rendelkeznek.

this is Redy - Period support Magnéziumos CBD Krém

Vegyük számba a trendi magnézium tablettákat!

A felmérések alapján a magnézium-citrát és magnézium-biszglicinát a legkelendőbbek a piacon. A népszerűségüket a fentebb említett tulajdonságaik, vagyis a felszívódási gyorsaságuk és az alacsony számban előforduló mellékhatásaiknak köszönhetik. Ha a kettő közül kellene választani, akkor a magnézium-glicinátot javasolja a legtöbb szakértő, mert ennél a vegyületnél a legkisebb a kockázata a hasmenésnek. A glicin ugyanis az az aminosav, ami csökkenti a vékonybél PH értékét, így növeli a felszívódást. Ezzel szemben a magnézium-citrát székrekedés ellen kiválóan működhet hiszen több víz molekula tud kapcsolódni hozzá. További magnézium készítmények még a magnézium-laktát, -taurát, -malát, -szulfát és -klorid, amikre itt most bővebben nem térünk ki.

Mikor válasszuk mégis inkább a krémesített formulát?

A publikációk eredménye egyezik abban, hogy a helyileg alkalmazott magnézium gyorsabban (és ezért hatékonyabban) fejti ki a hatását, mert egyrészt kikerüli az emésztőrendszeri traktust, másrészt a bőrön át felszívódó magnézium hamarabb eljut a sejtekhez. Ez azoknak nagyon jó hír, akiknél fennállnak felszívódási problémák vagy pszichés gátak, esetleg refluxos tünetek akadályozzák a tabletta szedést. Akut fájdalom (menstruációs görcsök, egyéb izomfájdalmak) esetén biztos, hogy gyorsabb megoldást jelentenek a magnéziumos krémek.

this is Redy - Period support Magnéziumos Krém

Leegyszerűsítve

Fontos mérlegelni, milyen funkciót szeretnénk megtámogatni a magnézium bevitellel, milyen a viszonyunk a kapszulákkal vagy az olajosabb kencékkel, milyen napszakban, a ciklus melyik szintjén szeretnénk alkalmazni. A korábbi cikkekből már tudhatod, hogy a magnézium egy szupererővel bíró természetes ásvány, ami rengeteg élettani szerepet ellát a testünkben, ezért táplálékkiegészítőként akár naponta szedhető, bár nem árt előtte megbizonyosodnunk arról, hogy az étrendünk tartalmazza-e a kellő mennyiséget. (Valószínűleg nem.) Érdemes lehet, hogy a házipatikánk tartalmazzon valamilyen szájon át szedhető magnéziumot, amit a fellépő tünetekkor a külsőleg alkalmazható krémmel egészítsünk ki, amikor görcsölni kezd a hasunk vagy sajogni a derekunk.

Forrás: medicalnewstoday.com, 88herbs.com, aspenjournals.onlinelibrary.wiley.com, health.com

Szerző: Magyar Marianna

Ha szívesen olvasnál hasonló témákról, nézz körül blogunkon és csatlakozz hozzánk instagramon és tiktokon is!

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down