Barion Pixel
Menu
Menu

2024-02-13

5 gyógynövény, ami a menstruáción segíthet

5 gyógynövény, ami a menstruáción segíthet

A természet a barátod, érezheted ezt akkor, amikor mély levegőt veszel az erdőben, amikor kifújja a szél a Duna partján a fejedből a fárasztó gondolatokat, amikor meg- és átéled a nőiességedet, és amikor a természet adta csodaszereket fogyasztod. Mert bizony bőven akad olyan gyógynövény, aminek hatása csodás. Most 5 olyan növényt mutatunk neked, amik a menstruációdon segíthetnek!

Réti palástfű (Alchemillae herba)

Ez a kétszikű növény nagyon hasznos a ciklus szabályozásában, mivel serkenti a progeszteron termelését, erősíti a méhizomzatot. Található benne szalicilsav, amitől fájdalomcsillapító, görcsoldó hatású is. Sőt, még tanninban is gazdag, ami az erős menstruációs vérzés csillapítására teszi alkalmassá.

A belőle készült teát nem csoda, hogy elsősorban nőgyógyászati problémákra, gyulladásos tünetekre, menstruációs gondokra, termékenységi problémák leküzdésére és hőhullámra alkalmazzák.

Közönséges cickafark virágos hajtás (Millefolii herba)

Növényi ösztrogént tartalmaz ez a csodás növényke, alkalmas lehet a női medence szerveinek sokféle fájdalmát csökkenteni, így megoldás lehet a hüvely- és méhgyulladásra, illetve szuper gyulladáscsökkentő és még a rendszertelen menstruáció beállítására is jó lehet. 

Vérzéscsillapító hatása is van, ezért ha jellemzően túl erős a vérzésed vagy görcsölős vagy, akkor a cickafark lehet az új barátod.

Csalánlevél (Urticae folium)

Ez a növény tisztító hatású, mivel a vesét fokozottabb kiválasztásra serkenti, ez pedig azt eredményezi, hogy a szervezet jobban salaktalanít (feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat), csökken a vér húgysavszintje, így vértisztító hatású is, illetve a húgyúti gyulladáson is segít. Ha hajlamos vagy menstruáció idején vízvisszatartásra, segíteni fog neked a csalán.

Miért tud ennyi mindent? Mert ilyen sok-sok minden található a levelében: C-vitamin, B-vitamin, K-vitamin, szerves savak, flavonoidok, illóolajok, szteroidok, kálium, kalcium és kovasav.

Orvosi citromfű levél (Melissae folium)

Feszültség, nyugtalanság, ingerlékenység, álmatlanság – te mennyit pipálsz ki ezek közül PMS idején? Ha csak egy is igaz rád, akkor a rozmaringsavban, citronellálban, cseranyagokban és flavonoid antioxidánsokban gazdag citromfűvel érdemes összeismerkednek. Stressz- és feszültségoldó hatású, ellazít és még az elalvásban is segít.

Kamillavirágzat (Matricariae flos)

Sok növényi immunanyag, flavonoid és a hasi görcsökre, puffadásra jó nyálkaanyagok találhatók a kamillában, a kamazuléntől pedig gyulladáscsökkentő és görcsoldó tulajdonságú lesz.

Nyugtató hatása is van, így a stresszre, a szorongás oldására, az alvási zavarokra is remek lehet, de még a gyulladt, pattanásos bőrön is segíthet

Menstruációs tea – A gyógynövények szupererejével

Arra gondoltunk, hogy mindezt a növényi szupererőt egyesítjük egy menstruációs teában, hogy egy-egy csészével könnyebbek lehessenek a napjaid, szusszanhass is kicsit a gőzölgő tea mellett. Egy csésze menstruációs teában egyesül a réti palástfű méhizomzat erősítő, a cickafark egész medencét érintő görcsoldó és a csalán tisztító hatása. És hogy az elméd is megpihenjen kicsit, a citromfű és a kamilla „gondfelhő-űző” erejét sem hagytuk ki.

Források: gyogynovenysziget.hu, gyorgytea.hu, mpatika.hu, teaverzum.hu, sopincebioboltdebrecen.hu, patika24.hu, kigyopatika.hu, benu.hu, hazipatika.hu, citromfu.com, pingvinpatika.hu

Szerző: Scherer Anna

Ha szívesen olvasnál hasonló témákról, nézz körül blogunkon és csatlakozz hozzánk instagramon és tiktokon is!

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down