Íme a redybugyi szuperereje.

ANYAGOKRÓL

A #redybugyikhoz nem kevesebb, mint másfél év tesztelés vezetett. A világ minden tájáról hozattuk a leginnovatívabb anyagokat, amiket teszteltünk, varrtunk, szabtunk, extrém megpróbáltatásoknak vetettünk alá, mert a legmegbízhatóbbra volt szükségünk. Az eredmény egy olyan termék lett, amivel magabiztosan állunk ki a világ elé.

A #redybugyik viselése semmiben sem különböznek a basic fehérneműktől, kényelmesek, szellőznek, passzosak, és szívesen veszed fel őket zuhanyzás után.
Azokat az anyagokat választottunk, amik kellően vékonyak, így viselésük nem zavaró. Hogy legyen viszonyítási alapod: a #power belső rétege vékony, mint egy egészségügyi betét,  a #flow pedig ennél is szolidabb.

A bőrbarát textil

A felső rétegnek — amivel közvetlenül érintkezel viselés közben —, két fontos feladata van. Azonnal átvezetni a vért a belső rétegbe és szárazon tartani. 100%-ban organikus* anyag, ami minősítést (Öko-tex 1000) szerzett arról, hogy érintkezhettek. 🕊Erről bővebben itt olvashatsz.

A megbízható nedvszívó réteg

A belső rétegbe olyan szuper képességű anyagok kerültek, amik — folyadék formájában — súlyuknak többszörösét is magukba tudják zárni. Semlegesítik az esetleges szagokat, antibakteriálisak (vagy éppen olyan organikusak, mint a felső réteg). Így maximalizálják a biztonságérzetedet. Ez a réteg is eco-friendly, semmi toxikus kemikália! ❌

A biztonságos záróréteg

A legalsó védőréteg az a réteg, amiért örökre hálásak leszünk. Ez a réteg akadályozza meg az átázást. Vízhatlan, folyadékot nem engedi át, mégis képes arra, hogy lélegezzen, így a komfortérzetedet is magasan tartja. 💪🏾

powered by Typeform

VARRODÁRÓL

Büszkén mutatjuk meg a varrodánkat, ahol a Redyk készülnek.

A varrodánk tagja a Fashion Revolution globális mozgalomnak, akik a fast fashion visszaszorítását tűzték ki célul. (És igen, a képen tényleg őket láthatod.)

“Szeretnénk bemutatkozni Nektek.

Édesanyánk, Anna több, mint 30 éve alapította fehérnemű és fürdőruha készítésére specializálódott varrodáját Szarvason.

Mi lányok, Klári és Edit két éve fordultunk vissza a családi vállalkozáshoz és nyitottuk meg külön kis Varróműhelyünket. Itt várunk szeretettel mindenkit az egyedi elképzelésekkel illetve vállalunk ruha átalakítást, javítást is, örvendve annak a visszatérő szemléletnek, hogy “attól még hogy elromlott, nem kell eldobni, ha javítható”.

Szeretnénk, ha minél több ember értesülne a magyar textilipar fantasztikus munkáiról és egyre többen választanák a fenntartható, magasabb minőséget képviselő márkák termékeit az olcsó, de gyenge minőségű tucat áruval szemben.

Elsődleges szempont a kezdetektől a mai napig
– csakis elsőosztályú alapanyagok felhasználása német, francia, spanyol gyártóktól
– precizitás a modellek tervezésében és gyártásában
– kis tételes egyedi, különleges darabok készítése a fast fashion-nel szemben, akár személyre szabottan
– garancia vállalás a hosszan tartó élettartamra köszönhetően a megelőző szempontoknak.

A Fashion Revolution egy globális mozgalom, amely a divatipar fenntarthatóságáért és méltányosságáért szólal fel a világ 90 országában. 6 évvel az egyik bangladesi ruhagyár tragédiája után egyre többen hívják fel a figyelmet arra, hogy az ész nélküli divat fogyasztásnak sokkal nagyobb ára van, mint az az egy-kétezer forint, amelyet egy pólóért fizetünk. Az etikus divat hirdetői azt kérik, legyünk kíváncsiak, kérdezzünk rá, hogy ki és milyen körülmények között készítik a ruháinkat és nézzünk szembe azzal, hogy mi is részei vagyunk a problémának, amelynek az egyik legfájdalmasabb epizódja zajlott a dakkai Rana Plazában.

Az átláthatóság az első lépés az ipar átalakulása érdekében és ez egy egyszerű kérdéssel indul: Ki készítette a ruháimat?