Barion Pixel
Menu
Menu

2019-05-15

4 érv, ami miatt kizárólag biopamut bugyikat kellene hordani

Menstruációs bugyi

Azt már nagyon helyesen belénk nevelték, hogy lehetőleg minél magasabb pamut tartalmú ruhákat viseljünk. A pamut a bőr számára a legkényelmesebb anyag, mivel természetes, finom az érintése és ráadásul nagyon tartós szövet, nedvesen is ellenálló.

Viszont, ahogy az élelmiszer választásnál is megnézzük a címkét, hogy lássuk a tartalmat, a hozzáadott (mesterséges) anyagokat, úgy pamut és pamut között is különbséget kell tenni, főleg, ha intim testrészünkön használjuk.

Miért válassz biopamutot? 4 jó érvünk is van mellette!

1. Válassz tudatosan!

A környezet- és egészségtudatos vásárlás nem csupán egy divat, hanem valódi értékkel bíró hozzáállás saját magad, a közvetlen és a távoli környezeted számára.

A ruha és fehérnemű választásnál épp ezért fontos, hogy a bio, vagyis organikus pamutot válaszd. A különbség abból adódik a sima, egyszerű pamut és a bio között, hogy utóbbi előállítása során a termelő gazdák nem használhatnak mesterséges vegyszereket, amivel a környezetet szennyezik, majd a feldolgozás során sem fertőzik az anyagot vegyületekkel.

2. Kíméld magad!

A vegyszerekkel átitatott ruhák és fehérneműk vegyi anyagai nemcsak bőrirritációt okozhatnak, hanem akár a véráramba is bekerülhetnek. A sok kémiai anyag pedig a bőr természetes egyensúlya ellen dolgozik, akadályozza annak természetes légzését, ekcémát, irritációt okoz.

Az organikus pamutot természetes, allergénmentes színezékkel festik, így mindezeket kikerülheted, a jobb légáteresztés miatt pedig kényelmesebb a viselete is.

3. Legyél körültekintő!

A gyapotot vegyszerek nélkül termesztik, és a gyapotból készülő bio pamutot hozzáadott mesterséges anyagok nélkül állítják elő.

A bio pamuttal tehát egyrészt a környezetet óvod, de ami ugyanolyan fontos, másrészt saját egészségedre figyelsz oda, mivel ez a pamut sokkal tisztább, vegyszerektől mentes, a természetes formája miatt légáteresztőbb, jobb az érzékeny bőrnek és bőrfelületeknek.

4. Mutass példát!

Választásaiddal, vásárlói magatartásoddal példát mutathatsz, és a biopamutot előállító és felhasználó cégeket támogathatod.

Beszélj is arról, hogy miért lényeges ez neked, mondd el, hogy fontosnak tartod, hogy különösen egy ilyen nagyon érzékeny területen nem lenne szabad vegyszerekkel átitatott pamuttal érintkezni. Hívd fel rá ismerőseid figyelmét, hogy ennek ellenére a fehérneműgyártók nagyon kevesen ügyelnek erre, hiszen a biopamut előállítása költségesebb és körülményesebb, a cél pedig sajnos a profit, nem pedig a környezet- és az egészségvédelem.

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down