Barion Pixel
Menu
Menu

2021-06-18

Vérzel és megmozdulni sincs kedved? Jógázz!

Vérzel és megmozdulni sincs kedved? Jógázz! this is Redy blog

Nasi, pihenés, egy jó könyv vagy sorozat. Inkább ezek jutnak először eszedbe, amikor éppen menstruációs görcsök sanyargatnak, igaz? Pedig van ennél egy sokkal jobb módszer, amivel pluszban még a lelkednek is jót teszel és mindössze pár percedbe kerül.

Ez a jóga, de még mielőtt belevetnéd magad, nézzük át, milyen gyakorlatok és miért fognak igazán jótékonyan hatni a menstruációd alatt!

Babapóz (Bálászana)

Forrás: pexels.com

Miért jó?

megnyújtja a hát alsó részét

csökkenti a csípőben lévő feszültséget

segít az ellazulásban

Hogyan csináld?

A térdeidet kissé széttárva egymástól helyezd a padlóra, majd óvatosan hajolj előre úgy, hogy közben a kezeidet előre nyújtod és a sarkadra ülsz. Ha kényelmetlennek érzed gyakorlat közben a homlokodat a talajra tenni, tegyél alá egy kispárnát. Miután megnyújtozkodtál a karokkal, le is engedheted őket, és csak tartsd lazán pár lélegzetvétel erejéig.

Macskapóz (Márdzsárászana)

Forrás: stuytown.com

Miért jó?

gyengéd masszázst ad a gerincnek és a hasi szerveknek

enyhíti a székrekedést, ami sajnos sokunkat érint a vérzés ideje alatt

Hogyan csináld?

Helyezkedj el négykézláb a szőnyegen úgy, hogy a térdeid a csípő alatt, a kezeid pedig a vállak alatt legyenek. Ezután vegyél mély lélegzetet, közelítsd az álladat a mellkasodhoz és domborítsd a hátadat. Amikor pedig szépen lassan kifújod a levegőt, akkor pedig homoríts. Végezd ezt annyiszor, amennyiszer csak jól esik.

Tevepóz és fél tevepóz (Ustrászana és ardha ustrászana)

Forrás: popsugar.co.uk

Miért jó?

kifejezetten a hasra összpontosít, többek között javítja az emésztést

növeli a gerinc rugalmasságát

Hogyan csináld?

Térdelj a jógaszőnyegre, tedd a két kezedet a derekadra, majd szépen lassan kezdj el hátrahajolni. Ha komfortosnak érzed, az egyik kezedet a bokádra vagy közvetlen a lábad mögé is helyezheted és ezzel együtt hátradöntheted a fejedet is. Ezután megpróbálhatod, hogy a másik kezedet minél inkább hátrafelé nyújtod. Vegyél pár mély lélegzetet ebben a pozícióban, aztán cseréld az oldalt.

Fekvő pillangópóz (Szúpta baddha kónászana)

Forrás: fivepillarsyoga.com

Miért jó?

jótékonyan hat az alhasi és nemi szervekre

hatékonyan csökkenti a menstruációs fájdalmakat

Hogyan csináld?

A hátadon feküdve húzd fel a sarkaidat, amennyire jól esik, és a külső talpélen támaszkodva érintsd össze a két talpadat. A térdeket hagyd szétnyílni, a karokat pedig nyugodtan ereszd magad mellé a talajra vagy tedd a hasadra és a mellkasodra. Maradj ebben a helyzetben, amíg kellemesnek érzed.

Boldog babapóz (Ananda bálászana)

Forrás: healthline.com

Miért jó?

ellazítja a derekat és megnyújtja a gerincet

oldja a stresszt és csökkenti a szorongást

Hogyan csináld?

Feküdj hanyatt, majd a térdeidet 90 fokos szögben tartva húzd a mellkasod irányába. A talpak maradjanak vízszintesek, kezeiddel pedig kívülről vagy belülről fogva tartsd meg mindkét lábadat. Eközben finoman gördülhetsz a hátadon jobbra balra, a derekadat ezáltal jól átmasszírozva.

Ha pedig már a vége felé jársz a menstruációdnak, érdemes kipróbálnod a Nirvana Jóga női ciklushoz igazított, teljes jóga óráját is. Mi már megtettük és nagyon ajánljuk! 🙂

A Redy csapat szerdán képviselteti magát az AdniJóga Margitszigeti szabadtéri jógaróráján, gyertek ti is!

Az eseményt itt találjátok.

Namaste!

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down