Barion Pixel
Menu
Menu

2023-01-20

Beszéljünk a betétekről!

Beszéljünk a betétekről!

Tudjuk hogy sokan használtok betétet, de azt tudjátok, hogy jelenleg a gyártóknak nem kötelező feltüntetni a betétekhez felhasznált összes alapanyagot a csomagoláson? Hogyan hat ez testünkre és hogyan hatnak kidobott betétek a bolygónkra? Jöjjön néhány tény az egyik legnépszerűbb menstruációs eszközről.

Egy kis történelem

Az emberiség története során a nők számtalan eszközt használtak a menstruációjuk idején. Az első betétek a francia ápolónők kezei között születtek, az 1800-as évek végén, amikor olyan anyag után kutattak, ami segített felszívni a sérült katonák vérzését. Ezek a betétek egyfajta farost-pépből készültek, és mivel az előállítás nem jelentett nagy költséget, egy használat után eldobhatóak lettek. Ezeket a korai betéteket övvel rögzítették fel, majd az 1970-es években már megszületett a ma is ismert, felragasztható változat.

Forrás: mymed.com

Betét anatómia

A menstruációs igényekhez igazodva, az eldobható intimbetétekből ma már számos típust találunk az üzletek polcain. Kicsi, extra nedvszívó, nappali, vastag szárnyas, és még folytathatnánk, a választék végtelen.

Egy valami azonban közös bennük.

Jelenleg nem kötelezi jogszabályi előírás a gyártókat arra, hogy a betétekben felhasznált összes alapanyagot feltüntessék a csomagoláson. Ez pedig számos veszélyt rejthet magában. Ugyanis a betétek a papírpépen, a vékony, textilre emlékeztető anyagon, a műanyagokon, a ragasztó- és illat anyagokon kívül számtalan más, az egészségedre káros alkotóelemeket is tartalmazhatnak. 

Egy 2014-ben végzett kutatás például bebizonyította, hogy az egyik legismertebb betét márka termékei mérgező vegyi anyagokat bocsátanak ki. A gyártó pedig ezen vegyszerek egyikét sem tette közzé a termékein.

Forrás: libresse.hu, womensvoices.org

Meddig él a betéted?

A mai betéteket darabonként becsomagolják, majd egységcsomagokban vehetjük meg őket, és mivel úgy tervezték, hogy egy használat után kidobjuk, hát meg is tesszük.

Lássuk mit jelent ez számokban.

Egy átlagos nő, az élete során kb. 12.000 db betétet használ el.
Ennek tömege összesen 150 kg.

Ekkora hulladékmennyiségnél pedig nem mehetünk el a tény mellett, hogy egy-egy betét lebomlásához akár 500-800 évre is szükség lehet. Azonban, ha szeretnénk eltüntetni a szemünk elől ezt a hatalmas mennyiséget, akkor az égetés során fogunk hozzájárulni az üvegházhatású gázok koncentrációjának növekedéséhez a légkörben.

Forrás: thisisredy.com, downtoearth.org.in

Betétparák

Sokan az egyszerű használat, a különböző nedvszívó típusok széles választéka miatt teszik le a voksukat a betétek mellett. De a tamponokkal szemben, az egészségünk szempontjából is egy jobb választás lehet. Csakhogy a betétek számos kellemetlen pillanatot okozhatnak a menstruációnk alatt.

Ha neked is ismerős a betétek okozta irritáció vagy a kiütések, nem vagy egyedül! Hogy mit tehetsz? Olvasd el egy korábbi cikkünket a témában, hogy megelőzhesd a kellemetlenségeket, és minden esetben cseréld kellő gyakorisággal a betétedet!

Kevésbé nehéz, bár annál kellemetlenebb helyzet, ha a kedvenc bugyinkkal történik baleset. Persze, hogy elmozdul és felpöndörödik a betét egy pillanat alatt, és már ott is a vérfolt a bugyinkon.

És mindez mennyibe kerül nekünk, nőknek?

Sok kicsi, sokra megy. Betétekre legkevesebb 500.000 Ft-ot költünk el egész életünk során.

Forrás: okopoliszalapitvany.hu

Mi lehet a megoldás?

Vigyázz a testedre, a környezetedre és a pénztárcádra is!

Ezért terveztük meg a this is Redy menstruációs bugyikat, hogy az eldobható eszközöket leválthasd egy igazán szexi és kényelmes, magas minőségű, de egyben pénztárcabarát és környezettudatos megoldásra. Mert megérdemled, hogy jól érezd magad a bőrödben!

Csatlakozz hozzánk és a több ezer nőhöz, aki már leváltotta az eldobható termékeket! Hidd el, a Redy nem csak kényelmes, de biztonságos és szuper szexi is! ?

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down