Barion Pixel
Menu
Menu

2019-07-02

6 leggyakoribb menstruációs tévhit

Redy menstruációs bugyi

Van, hogy felnevetsz egy-egy buta tévhiten, amikor a menstruációról van szó, viszont olyan is lehet, hogy te magad is meglepődsz az igazságon. 6 tévhit következik a menzesszel kapcsolatban.

Oké, ha fáj

Bizony jár kellemetlen érzéssel, görccsel, fájdalommal a menstruáció, de nem mindegy, hogy milyennel. Minden nő ismeri a saját menzeszét, így ha a megszokott dolgoknál erősebb fájdalom, elhúzódó rosszullét jelentkezik, akkor irány az orvos. A fájdalom nem természetes.

No szex

Semmilyen egészségügyi oka nincs annak, hogy menstruáció alatt ne lehessen szexelni. Azt pedig, hogy hogyan érzed magad ebben az időszakban, te magad tudod, és döntöd el, mit szeretnél.

Csak semmi testmozgás

Nem kell naphosszat feküdnöd, és pihenned csak azért, mert megjött. Ha érzed magadban a tettvágyat és az erőt, indulás mozogni, akadálya nincsen! Sőt, enyhítheti a görcsöket.

A 28 nap kőbevésett

Nem, nem kell 28 naposnak lennie a ciklusodnak. Nem, nincs veled baj, ha ennél rövidebb vagy épp hosszabb nálad egy-egy ciklus. Nem, nem kell minden hónapban napra pontosan ugyanolyan hosszúnak lennie a vérzésednek. Fogamzásgátló nélkül, a saját természetes ciklusod 21-35 nap között teljesen egészséges.

A ciklus addig tart, amíg menstruálsz

Nagyon gyakori tévhit, nincs így!
A ciklus 28 napos, és az utolsó napja a vérzés kezdete előtti nap. Minden, ami ebben a +/- 28 napban történik velünk, ovulációs, pms a ciklus egy-egy állomása. A videós posztunk 4. pontjában van erről egy nagyon jó videó, vicces eléggé, de nagyon jól összefoglalja, hogy mi is történik velünk egy ciklus alatt.

Összehangolódik a menstruációd a barátnődével

Erre bizonyított tény nincs, inkább csak városi legenda. Ettől függetlenül jó az a bajtársi élmény, hogy jaj neked is ma jött meg? Ahh nekem is!
Bent az irodában is előszeretettel kapcsolódunk össze így a lányokkal, van ebben valami jó érzés.

Tudnád még sorolni? Kommentben jöhetnek a tévhitek és az igazságok!

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down