Sokszor kérdeztek minket azzal kapcsolatban, hogy mi a tutira jó módja a redybugyi mosásának. Azt is tudjuk, hogy néhányatok nagyon szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy a menstruációs vértől meg lehet szabadulni egy egyszerű mosással, de most hadd vezessünk végig azon, hogy mi fán terem a redybugyi mosás! Az elejétől megvoltak az alapvető tanácsaink nektek erre a kérdésre, de azzal, hogy egyre többen és többen használjátok a bugyit, egyre több és több hasznos tipp is bekerül a közös tudástárba (szóval biztosan fogjuk frissíteni ezt a cikket is). 

Vegyük is őket sorra: ⁣

Beáztassam? 

Igen, ha van módod-időd, akkor amint levetted a bugyit, áztasd be egy kis hideg vízbe, majd nyomkodd ki belőle a vért! A hideg víz jobban segít a vér eltűntetésében, mint a meleg👌⁣

Mit tegyek a tartályba?

Az eddigi tapasztalatok szerint nyugodtan moshatod mosódióval, normál mosószerrel, ecettel, illóolajjal a bugyit. Egy dologra figyelj: öblítő és vízlágyító ne kerüljön a mosógép tartályba!⁣ Ezek el tudják tömíteni a remek ezüstionos, extranedvszívó anyagot, amitől a bugyi teszi a dolgát. Úgyhogy ezeket kerüld – sajnos az öblítős mosókapszulával együtt! 

Félsz, hogy foltos marad? 

Nézd meg, hogy mi történik, ha a mosáshoz sanytolt vagy egyszerű háztartási ecetet adsz hozzá👌 ⁣

Hány fokon mossam?

Azt ajánljuk, hogy 40 vagy 60 fokon mosd. Mindkettő rendben van, de mi az előbbit azért javasoljuk, mert így jobban tudod óvni a szivárgást gátló réteget, amivel meg tudod hosszabbítani a redybugyid élettartamát. 

Mikkel együtt mossam a gépben? 

Rakd be nyugodtan a többi fehérneműd mellé, vagy csapd hozzá a fekete cuccokhoz. Ha pedig fenntartásaid vannak, akkor használj fehérnemű-mosózsákot, és abban tedd be a gépbe. 

Hogy szárítsam? 

Teregesd ki a fregolira vagy a szárítóra, mint a többi vizes cuccot! Vigyázz, hogy szárítógépbe ne kerüljön, mert az ottani magas hőfok is meg tudja torpedózni a szupernedvszívó anyagainkat. Nyáron a napon pikk-pakk száraz is, de télen biztosan több időbe fog telni, mint a többi ruhád esetén. Hogyha másnap fel is szeretnéd venni, inkább tedd rá a fűtőtestre, hogy hamarabb száradjon. 

Oszd meg Facebookon vagy Instán kommentben az extra tippedet redybugyi/véres dolgok mosásához, ami a többi redybugyi tulajdonost is kisegítheti👇⁣