Barion Pixel
Menu
Menu

2019-12-03

[mosási útmutató] Így neveld a redybugyidat!

[mosási útmutató] Így neveld a redybugyidat!

Sokszor kérdeztek minket azzal kapcsolatban, hogy mi a tutira jó módja a redybugyi mosásának. Azt is tudjuk, hogy néhányatok nagyon szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy a menstruációs vértől meg lehet szabadulni egy egyszerű mosással, de most hadd vezessünk végig azon, hogy mi fán terem a redybugyi mosás! Az elejétől megvoltak az alapvető tanácsaink nektek erre a kérdésre, de azzal, hogy egyre többen és többen használjátok a bugyit, egyre több és több hasznos tipp is bekerül a közös tudástárba (szóval biztosan fogjuk frissíteni ezt a cikket is). 

Vegyük is őket sorra: ⁣

Beáztassam? 

Igen, ha van módod-időd, akkor amint levetted a bugyit, áztasd be egy kis hideg vízbe, majd nyomkodd ki belőle a vért! A hideg víz jobban segít a vér eltűntetésében, mint a meleg.

Mit tegyek a tartályba?

Az eddigi tapasztalatok szerint nyugodtan moshatod mosódióval, normál mosószerrel, vagy a this is Redy ÖKO fehérnemű-mosószerrel, ecettel, illóolajjal a bugyit. Egy dologra figyelj: öblítő és vízlágyító NE kerüljön a mosógép tartályba!⁣ Ezek el tudják tömíteni a remek ezüstionos, extranedvszívó anyagot, amitől a bugyi teszi a dolgát. Úgyhogy ezeket kerüld - sajnos az öblítős mosókapszulával együtt!

Ha pedig nem szeretnél kísérletezni és biztosra akarsz menni, akkor adj egy esélyt a fehérneműkhöz kifejlesztett mosószerünknek, ami nem csak környezetbarát és mindenféle káros anyagoktól mentes, hanem  a vérrel is extrém hatékonyan birkózik meg.

Félsz, hogy foltos marad? 

Nézd meg, hogy mi történik, ha a mosáshoz sanytolt vagy egyszerű háztartási ecetet adsz hozzá. ⁣

Hány fokon mossam?

Azt ajánljuk, hogy 40 fokon mosd, így jobban tudod óvni a szivárgást gátló réteget, amivel meg tudod hosszabbítani a redybugyid élettartamát. Fél-egy évente pedig egy 60 fokos mosásba is bedobhatod a bugyid.

Mikkel együtt mossam a gépben? 

Rakd be nyugodtan a többi fehérneműd mellé, vagy csapd hozzá a fekete cuccokhoz. Ha pedig fenntartásaid vannak, akkor használj fehérnemű-mosózsákot, és abban tedd be a gépbe. Utóbbi azért is jó döntés, mert megvédi a bugyikat a mosás-öblítés-centrifugálás esetleges anyagkárosító hatásaitól.

Hogy szárítsam? 

Teregesd ki (lehetőleg fektetve) a fregolira vagy a szárítóra, mint a többi vizes cuccot! Vigyázz, hogy szárítógépbe ne kerüljön, mert az ottani magas hőfok is meg tudja torpedózni a szupernedvszívó anyagainkat. Nyáron a napon pikk-pakk száraz is, de télen biztosan több időbe fog telni, mint a többi ruhád esetén. Hogyha másnap fel is szeretnéd venni, inkább tedd közel a fűtőtesthez, hogy hamarabb száradjon.

Hová tegyem, amíg haza nem érek?

Az, hogy szükséges-e napközben cserélni a redy bugyit, egy soktényezős egyenlet. De ha a válasz igen, ne aggódj, van egy tuti tippünk, hogy hogyan tárolhatod egyszerűen addig, ameddig haza nem érsz: csak dobd be egy wetbagbe és kész is. Ezek a kis vízhatlan neszesszerek bent tartanak mindent, amit kell.

Ha szívesen olvasnál hasonló témákról, nézz körül blogunkon és csatlakozz hozzánk instagramon és tiktokon is!

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down