Barion Pixel
Menu
Menu

2020-05-22

P.I.K. - Punci Illat Kalauz

Na lányok, elérkeztünk a punciedukáció következő fokához!

Terítékre kerülnek a punciillatok, azok az illatok, amiket az egészséges puncik bocsátanak ki. A kóros állapot más tészta. Mi most arról szeretnénk titeket biztosítani, hogy tök oké, ha érzel valamilyen illatot alulról, ami messze áll a legújabb Armani parfümtől (a régiektől is), vagy esetleg nem száll ki minden pisilésnél egy virágos mező a bugyidból, mint ahogy a betét reklámok próbálják elhitetni.

Annyi minden más miatt lehet aggódni, és aggódunk is. Úgyhogy a fejünkbe vettük, hogy feloldjuk a tabukat, és elhessegetjük a vaginákat övező káros hiedelmeket. HESS HESS

Kezdjük! 

Az igazság az, hogy a hüvelyben több milliárd baktérium él, amik folyamatosan változnak. A változás normális. Olyan okok húzódhatnak az illatváltozás háttérben mint a menstruációs ciklusod, ugyanis nem mindegy, hogy hol tartasz éppen; a higiéniai szokásaid, vagy épp az, hogy te te vagy.

A Healthcare felkért egy - a női egészséggel évtizedek óta foglalkozó szakembert (Dr. Mary Jane Minkint), hogy ismertesse  a hüvelyi szagok orvosi besorolását.

Savanykás

Nagyon gyakori, hogy a vagináknak savanyú aromája van. Egyesek szerint az erjesztett ételek illatához hasonlít leginkább. Őrület, de a joghurt, a savanyú kenyér és még néhány savanyú sör ugyanolyan típusú baktériumokat tartalmaz, amelyek a legtöbb egészséges vaginában is dominálnak: ez a Lactobacillus.

Fémes

Sok nő számol be fémes illatú hüvelyről. Érdemes tudni, hogy ha a hüvely érintkezett spermával, az megváltoztathatja a pH-értéket, és fémes szagot okozhat.

Édes mint a Melasz

De nem olyan melasz, mint amire elsőre gondolsz. Ez az illat sokkal inkább erős és földes illatvilágú. De ne aggódj, ez is teljesen normális.

Fehérítő vagy ammónia

Bizony, ilyen is van. Néha viszont ez a szag jelentheti azt, hogy itt az ideje orvoshoz fordulni.

Testszag, földes illatjegyek

Nem, nem csak neked ilyen, sok másik nőnek is.  Mint mindenre kábé, erre is hatással van a stressz. Ha szorongsz, az apokrin mirigyek tejszerű folyadékot termelnek, amik alapból szagtalanok, de ha találkoznak a hüvelyi baktériumok sokaságával, szúrós szag képződhet.

Halszag

Olykor komolyabb állapotot jelez.

Rothadt

Ha olyan szagot áraszt a vaginád, amit csak torzult arckifejezéssel bírsz elviselni, akkor baj van. Hetekre bent felejtett tampon? Több nővel fordul elő mint gondolnánk! :((((

Tehát, nincs egyetemes punciillat, (hiába hiszi azt Gwyneth Palthrow, hogy gyertyába lehet önteni) és a te saját illatod sem mindig ugyanolyan, hiszen a ph-d változhat.

Hatással lehet rá:

-   menopauza

-   szexuális együttlét

-   stressz

-   táplálkozás

-   menstruációs ciklus

Csodálatos, hogy mennyire élő és érző a hüvelyünk! Tanácsos minél jobban elmélyülni a punciedukációban, egyrészt minél többet tudunk róla, annál könnyebben szűrhetjük ki a problémás elváltozásokat, másrészt mégiscsak a testünk és nőiségünk fontos része.

Forrás: Healthline

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down