Barion Pixel
Menu
Menu

2020-10-30

Belső Tél

Kat Hassan - Belső tél Redy blogposzt

Azt már tisztáztuk az előző blogposztok egyikében, hogy a menstruációs ciklusunk nem egyenlő a vérzéssel, most foglalkozzunk egy kicsit a hormonális változásokkal. Ezeket tökéletesen párhuzamba lehet állítani az évszakokkal, 4 szakasz = 4 évszak.

T É L

Azaz maga a vérzés. A tél a kezdete és a vége a menstruációs ciklusodnak.

Te hogy tekintesz rá?

Igyekszünk éltetni azt a szemléletet, hogy a vérzést nem túlélni, hanem átélni kell, de sok nőnek ez igen nehéz, a vérzés fájdalommal, görcsökkel járhat, amikre csak egy bizonyos szintig van ráhatásunk.

Ennek az időszaknak viszont óriási ereje van, izgalmas lehetőségeket rejt, sőt. Mi van, ha azt mondjuk, a legközelebbi vérzést már várni fogod?

Hogyan? Érdemes tanulmányozni magad, befelé tekintgetni, és figyelni arra, hogy mit kíván a tested, a lelked, miben rejlik a szupererőd. Mert hogy igenis ott van benned is.

Mikor van a Tél fázis?

Körülbelül a ciklusod 1-6. napján vagy a vérzésed előtti napon kezdődik.

Szupererők

Elengedés, újrakezdés

Tekints úgy erre a szakaszra, mint egy friss kezdetre. Például első nap az új munkahelyen, egy fájdalmas szakítás utáni felépülés, új hajszínnel kilépni az utcára. Így érez a ciklusod is épp. Ez az időszak szuper lehetőség arra, hogy újraszinkronizáld magad.

Feltöltődés

Kiváló alkalom arra, hogy az energiából raktározhass későbbre, nyomd meg a belső reset gombot, és töltődj fel a következő időszakra. Jól fog jönni.

A tél másik oldala

Amikor nehéz pihenésre adni a fejünket vagy teljesen lehangoltak vagyunk.

Ha azt veszed észre magadon, hogy ebben az időszakban hajlamos vagy a befelé fordulásra, akkor már egy lépéssel közelebb jársz ahhoz, hogy tegyél is ellene. Megvan az első, a felismerés. Töltsd ezt az időszakot önsanyargatás helyett öngondoskodással.

Néhány egyszerű, de nagyszerű tipp erre az évszakra:

-   készíts gyakorlatilag bármit, amit szeretsz, például arcmaszkot, várásolj be makramé fonalat, és merülj el az alkotásban, önts bonbont, és edd meg, mielőtt meghűlne

-   készíts egy lejátszási listát, ami ilyenkor jólesik, tégy egy próbát a meditációval

-   ahogy már beszéltük, ez az időszak egyben egy kezdet is. Ahogy az év végén készítettél terveket a jövőre nézve, most is összeírhatsz néhány dolgot, amit szeretnél megvalósítani a következő időszakban (pl.: több folyadékot kell innom)

Forrás: Claire Baker - 50 things you know about periods

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down