Barion Pixel
Menu
Menu

2020-11-30

Ősz = Luteális szakasz

Kat Hassan - Belső ősz Redy blogposzt

A tavasz időszakához hasonlóan az ősz is egy átmeneti időszak, egy aprócska különbséggel, az energiaszint itt nem emelkedik, hanem csökken, a sebességfokozatok lefelé kapcsolnak, egyre lejjebb és lejjebb. A superwoman köpeny sem csillog már úgy.

Múlt héten még zsigeri pozitivitást, türelmet éreztél? Nagy eséllyel ez mostanra elpárolgott, és a helyére az egyedülléthez való sóvárgás került, egy vágyálom, hogy egy kádban fekszel órákon át egy könyvvel meg egy hatalmas pohár pinot noirral?

ŐSZ

PMS tünetek lehetnek: puffadás, hangulatingadozás, sóvárgás, stb.

De mondd utánunk: ez is egy hatékony időszak. Nagyon sok nő ebből az időszakból is hasznot tud húzni, szóval nem lehetetlen. Ezt tudnod kell.

Hol jársz a ciklusodban?

Körülbelül a 20. naptól a 27 - 28. napnál jársz.

Mi történik a testedben?

A sárgatest (petét már nem tartalmazó visszamaradt tüszőt (corpus luteum) elkezdi termelni a progeszteront, aminek hatására az alap testhőmérsékletünk magasabb lesz. A méhnyak keménnyé válik, a termékeny nyákot felváltja egy sűrű nyák, ami már nem kedvez a spermiumoknak. (hormonmentes.hu)

Szupererők

Én-idő

Húzd meg a személyes és szakmai határokat, tudj nemet mondani. Lehet, hogy ez lesz az egyik legproduktívabb időszakod, csak mondjuk otthon, a négy fal között.

Érzékenyebbnek érezheted magad, sokkal jobban vágysz a self-care pillanatokra, mint egyébként, úgyhogy nincs mese, ne állj ellen magadnak.

Életszervezés

Lépj egyet hátra, vegyél egy nagy levegőt, és mérd fel, hogy mennek a dolgaid az életedben.

Csalódott vagy? Kevésbé toleráns a körülötted zajló történésekkel szemben? Az jó! Az is egy tudás, hogy tudod, mit nem akarsz. Hallgass ezekre a megérzésekre!

Az ősz másik oldala

Üdvözöld saját magad legnagyobb kritikusát: önmagad!

Kételkedsz a képességeidben? Folyamatosan hasonlítgatod az életedet az Instagram világához? Nem vagy elégedett valamivel? Ebben a fázisban ezek a gondolatok kapnak egy megafont, és ezerszeres nagyításban támadnak. Talán ezt sem kell bemutatni senkinek, ugyanis a legtöbbünknek ismerős, de lehet, hogy eddig nem tudatosítottad magadban, hogy a ciklusod egyik természetes velejárója lehet.

Néhány tipp erre az időszakra:

-    időzíts ilyenkorra olyan feladatokat magadnak, amiknek részleteiben egy kicsit elveszhetsz,

-    szánj magadra egy estét (vagy többet), és foglalkozz magaddal, nézd meg újra az összes Girls évadot,

-    készülj fel a következő fontos évszakra, a télre.

Forrás: Claire Baker - 50 things you know about periods

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down