Barion Pixel
Menu
Menu

2024-01-02

Így használd a magnéziumos krémet, hogy elűzd a görcsöket

Így használd a magnéziumos krémet, hogy elűzd a görcsöket

A magnézium ereje már-már mágikusnak mondható. Ez az univerzális természeti hatóanyag szájon át és bőrön is alkalmazható, számos jótékony tulajdonsága közül pedig az egyik legfantasztikusabb, hogy enyhíti a PMS tüneteit. Íme egy kis betekintő a magnézium használatáról és előnyeiről.

Akkor most eszik vagy isszák?

Mindkettő, sőt! Ha neked is a súlyemelés vagy a falmászás jut eszedbe elsőként a külsőleges magnéziumról, akkor hidd el, nem vagy egyedül. Szerencsére a magnézium egy természetes gyógyír, amit egyaránt bevethetsz belsőleg és külsőleg is a PMS tüneteinek kiegészítő kezeléseként. De mitől ilyen sokoldalú ez az ásvány?

Egy kis élettan

A magnézium egy olyan esszenciális ásványi anyag, elekrolit, aminek több száz funkciója van a szervezetben, ilyen például a gyulladáscsökkentés, vagy az izomgörcsök ellen kifejtett lazító hatása. Nem elhanyagolható a szerepe a vércukor egyensúly fenntartásában vagy a pajzsmirigy funkciók megfelelő működésében. Nyugtatólag hat az idegrendszerre, ezáltal csökken a kortizol szint, amely a szorongásért felelős. Ha csökken a stresszfaktor, az pozitív hatással bír a menstruációs ciklusra, ezáltal javulhat a közérzet. Klinikai tesztek szerint a belsőleg alkalmazott magnézium leginkább B6 vitaminnal együtt fejti ki jótékony hatásait, de érdemes D3 és K2 vitaminokkal együtt szedni és kiegészíteni C vitaminnal, hogy a felszívódását és a beépülését segítsük.

Ha felszívódási problémák is közrejátszanak

Akkor magnéziumos krém lesz a legjobb barátod. A bőrön keresztüli alkalmazásnak köszönhetően a bőr rétegein át a nyirokrendszerbe, majd a véráramba kerül, ami megkönnyíti a szervezet magnézium felhasználását, hiszen kihagyja az emésztőrendszeri kitérőt és szinte azonnal az érrendszerbe kerül. A European Journal of Nutraceutical Research 2010-ben megjelent tanulmányában tudósok azt vizsgálták, hogy a helyileg alkalmazott magnézium (oldatos formában), tizenkéthetes periódusban milyen mértékben növeli a sejt magnézium szintet. Az eredmény a résztvevők 89%-ánál átlagosan majdnem 60%-os magnézium szint emelkedést mutatott ki sejten belül. Ugyanezt az eredményt szájon át alkalmazható terápiával 9-24 hónap alatt lehetne elérni.

Nélkülözhetetlen számunkra

Arra sajnos nincs egységes recept, hogy mi az a kombináció, amely mindenkinél egyformán hat a ciklus luteális szakaszában jelentkező tünetegyüttes leküzdésében, de az ősi ásvány, mint természetes medicina csak pozitív irányban fogja befolyásolni az alapállapotot ebben az időszakban (is). A legjobb hír, hogy a magnéziumot krém formájában nem lehet túladagolni, és a bőr védekezőképességét és vízháztartását támogatva, az illóolajok segítségével komplex kúrához jutunk.

Szerző: Magyar Mariann

Források: helloclue.com, ncbi.nlm.nih.gov, saltlaboratory.com

Ha szívesen olvasnál hasonló témákról, nézz körül blogunkon és csatlakozz hozzánk instagramon és tiktokon is!

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down