Barion Pixel
Menu
Menu

2021-01-31

Januári femhíradó

Januári femhíradó

A Redyvel együtt fontosnak tartjuk, hogy képben legyünk a legújabb, nőket érintő ügyeket, kérdéseket, vitákat illetően. Márpedig azért, hogy tudatosítsuk, merre halad (avagy nem halad) a világ, hangosítsuk fel azokat az ügyeket és nézőpontokat, amelyek nem kapnak elég figyelmet, és mi is beszélgessünk, vitázzunk ezekről. Minden hónapban jelentkezni fogunk a femme híradóval, amiből ez a kiadás a közelmúlt híreit foglalja össze. Jó olvasást és kellemes képbe kerülést!

Bátor, kreatív és kitartó nőnek érzed magad? - A terveidben most egy női vállalkozásokat támogató program segíthet

Nagy szükség volt erre. Nemcsak azért, mert a nemek közötti egyenjogúság mostani helyzetével még mindig nem lehetünk teljes mértékig elégedettek, hanem azért is, mert az International Trade Center kkv-k versenyképességét vizsgáló felmérése szerint a női vállalkozások több mint fele nehézségekkel küszködik a járványügyi intézkedések miatt. A WINTAGE néven már Magyarországon is elindult projekt a már vállalkozással rendelkezők mellett azokat a nőket is segíti, akik még csak ötletfázisban vannak, és jelenleg alkalmazottként dolgoznak vagy inaktívak. Szóval legyetek merészek és álmodjatok nagyot! Hajrá csajok!

Forrás: P/AC & PROF/T

Skócia után most UK is a nőknek kedvez - Bye bye ,,tamponadó”!

Nem Magyarország, de nőként mégis jó érzéssel tölt el bennünket a hír olvasása, hiszen ezekben a pillanatokban mindig egy kicsit jobban ránk szegeződik a világ szeme. És hogy mi a jó ebben? Az, hogy így egyre több helyen számításba veszik többek közt azt is, hogy nem mi választottuk a menstruációt, hanem ő választott minket. Ezzel kapcsolatban pedig a legutóbbi változtatásokat az Egyesült Királyság rendelte el. Január 1-jétől az ottani női lakosság is már a korábbi 5%-os adó helyett - ami egyébként Magyarországon az egyik legmagasabb, 27%! - áfamentesen juthat alapvető női higiéniai termékekhez.

Forrás: CNN

Pandémia-baba: sokan szeretnének, de kevés a sperma-donor

Mivel válságos időket élünk kissé meglepő lehet, hogy a gyermekvállalási kedv ennek ellenére mégis növekszik. Meg is próbáltak választ adni a jelenségre, de egyelőre csak olyan találgatások láttak napvilágot, miszerint az emberek egy kis reményt, és boldogságot szeretnének vinni a mostani nem szokványos és nem túl felhőtlen mindennapokba. Az USA egyik legnagyobb spermabankja, a Seattle Sperm Bank számai például azt mutatják, hogy az értékesítés tavaly június óta rekordokat dönt az Egyesült Államokban, Angliában, Ausztráliában és Kanadában is. Egy a baj: a kínálat viszont csökken. A helyzet pedig itthon se túl fényes. Főleg mióta 2015-ben egy Dániából érkező génhibás sperma miatt volt hangos a média.

Forrás: The New York Times

Melania Trump rekordott döntött a first ladyk népszerűségét illetően

Miután Donald Trump sem a legjobb emlékeket hagyja maga után, úgy felesége sem távozhat a Fehér Házból a legkedveltebb first ladyként. Na de annyira, hogy még történelmet is írt a népszerűtlenségével, megelőzve ezzel Hillary Clinton-t. Indokokat - hogy miért alakult így - a CNN / SSRS közvélemény-kutatása szerint nem igazán lehet felhozni. Mivel Donald Trump színre lépésekor se volt túl ismert, így a róla kialakult képre feltehetően csak a férjével való kapcsolata volt negatív hatással.

Forrás: CNN

A magyar nők már jobban teljesítenek a tanulásban, mint a férfiak, de mi a helyzet az esélyegyenlőséggel?

Statisztai adatok is kimutatták, hogy a sok negatív sztereotípia ellenére - amit még napjainkban is tapasztalhatunk a szakmai életben - a nők egyre jobban állnak a képzettségüket tekintve. Hagymásy Tünde, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) osztályvezetője elmondta, hogy a diplomás nők aránya már magasabb, mint a férfiaké, és iskolázottsági szintjük tekintetében is átvették a vezetést. Az meg talán senkit nem lep meg, hogy a felsőfokú tanulmányokat végző nők kiugró százalékban az egészségügy, szociális gondoskodás, valamint a humán tudományok területeit választják.

Forrás: Index

Háromgyermekes édesanya az év taxisa Magyarországon

Mindig is tudtuk, hogy mi nők az élet számos területén képesek vagyunk a maxon teljesíteni, így most muszáj Zsuzsannáról is pár szót ejteni! Merthogy férfiak uralta szakmájában úgy érvényesült, hogy mellette még három gyerkőcöt is nevel. Amiért pedig szintén imádjuk, hogy ebben az évben környezetkímélőbb jármű beszerzésén is gondolkodik. Wow! Legyen mindenki számára motiváló az ő története is, és használjuk ki a bennünk rejlő szupererőt!

Forrás: Telex

Ez volt a januári femhíradó, találkozunk februárban az akkori legfontosabb hírekkel! A beszélgetéshez tudsz csatlakozni a Facebookos kommentszekcióban?, Instán és persze a hírlevelünkben?.

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down