Barion Pixel
Menu
Menu

2021-04-01

Márciusi femhíradó

Női hírek március

Redyvel együtt fontosnak tartjuk, hogy képben legyünk a legújabb, nőket érintő ügyeket, kérdéseket, vitákat illetően. Márpedig azért, hogy tudatosítsuk, merre halad (avagy nem halad) a világ, hangosítsuk fel azokat az ügyeket és nézőpontokat, amelyek nem kapnak elég figyelmet, és mi is beszélgessünk, vitázzunk ezekről. Minden hónapban jelentkezni fogunk a femme híradóval, amiből ez a kiadás a márciusi híreket foglalja össze. Jó olvasást és kellemes képbe kerülést!

46 lépcsőfok, 46 magyar írónő, 46 mű

Ha imádjátok a magyar irodalmat, és nem jártatok mostanában a Glüchklich Vilma lépcső felé, akkor most hadd ajánljuk figyelmetekbe, ugyanis a Budai Önkormányzat „Nők Lépésről Lépésre” című projektjének keretén belül, valamint a nemzetközi nőnap alkalmából mind a 46 lépcsőfokra magyar írónők nevei és az ő műveik kerültek fel. A látvány magáért beszél, vegyétek szemügyre ti is élőben!

Forrás: Telex

Még több nőkről elnevezett közterületet!

Így gondolta ezt a II. Kerületi Önkormányzat is, akik szintén a nőnaphoz kapcsolódóan 4 közterület női elnevezésén kezdtek el munkálkodni. Talán eddig fel sem tűnt, pedig a valós személyek neveit viselő budapesti utcák 89 százalékát férfiakról, és csak 11 százalékban nőkről nevezték el, ami valóban erős indok, hogy ezen a vonalon is egy kis erősítést kapjunk.

Forrás: Magyar Narancs

Magyarország élen jár a női vezetőket illetően

Írja ezt egy svéd szaklap, amely a Bisnode Index of Women Influence (BiWi) kutatására alapozva osztotta meg a számunkra meghökkentő számadatokat. Merthogy az eredmények alapján Magyarország az első helyet szerezte meg abban, hogy a nők mekkora befolyással vannak a gazdaságra, és hogy a vállalatoknál mekkora százalékban vannak női vezetők vagy tulajdonosok. Gondoltátok volna?

Forrás: VD Tidningen

Vetélés utáni fizetett szabadság, elsőként Új-Zélandon

A vetélés vagy halvaszületés igen fájdalmas téma, amiről nehéz beszélni vagy éppen támogatást kérni, pedig egy ilyen trauma feldolgozásához bizony időre van szükség - és ezért döntött a törvényjavaslat benyújtása mellett a helyi munkáspárt vezetője, Ginny Andersen is. Hasonló együttérző törvénykezésről egyébként már hallhattunk más országok esetében, viszont a mostani abban egyedülálló, hogy mindegy, hány hetesen éri veszteség az édesanyát, három szabadnapot a pár mindkét tagjának biztosítanak.

Forrás: The New York Times

Kevesebb nőkkel szembeni erőszakos jelenettel készül a Trónok harca előzménysorozata

Bár sokan imádtuk a Trónok harcát, azért nőként volt egy.két pillanat, ami már nekünk is sok volt. Gondoljunk például arra a jelenetre, amikor Sophie Turner (Sansa Stark) nászéjszakája is finoman szólva durvábbra sikerült az átlagosnál. A most készülő előzménysorozat viszont az ilyesmikből visszavesz, amit a sorozatban Alicent Hightowert alakító színésznő, Olivia Cooke is megerősített. Kíváncsian várjuk!

Forrás: IndieWire

Meghalt Sabine Schmitz, az autóversenyzés ikonikus női alakja

Aki szereti az extrém sportokat, akár csak nézni is, az tudja hogy az 51 éves versenyzőnő élete során kiemelkedőt teljesített még a férfiak között is. Neve szorosan összefonódott a híres a Nürburgringgel, amihez egyébként első nagyobb sikere is köthető: 1996-ban megnyerte az itteni 24 órás futamot, 1997-ben pedig ugyanezen a versenyen ismét övé lett az első hely. Idén sajnos már két éve rákos megbetegedéssel küzdött, és aminek az elhatalmasodása következtében március 16-án hunyt el. Rest in peace!

Forrás: The New York Times

Ez volt a márciusi femhíradó, találkozunk egy hónap múlva az áprilisban történt legfontosabb hírekkel! A beszélgetéshez tudsz csatlakozni a Facebookos kommentszekcióban?, Instán és persze a hírlevelünkben?.

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down