Barion Pixel
Menu
Menu

2023-03-11

Beszéljünk a menstruációról...férfiakkal

Tudják a férfiak, hogy működik a menstruáció? És hogy mit élnek át ilyenkor a nők? Szabad egyáltalán erről beszélni velük? Hiszünk benne, hogy nem csak szabad, de akár sok jó is kisülhet abból, ha megosztjuk velük a menstruációval kapcsolatos érzéseinket, tapasztalatainkat és nehézségeinket is.

Férfiak és a menstruáció. Huh?

A Redynél fontosnak tartjuk, hogy leszámoljunk a menstruációt övező stigmákkal, és most egy újabb tabutémát veszünk célpontba. Sokunknak lehet olyan emléke, amikor a suliban, vagy éppen munkahelyen a lehető legészrevétlenebbül próbáltunk a táskánkból a zsebünkbe csempészni egy tampont, vagy azon aggódtunk, hogy nem ázott-e át a nadrágunk, és hogy ugye véletlenül sem vette észre egy FÉRFI sem, hogy éppen AZOKAT a napokat éljük. Hát márpedig azt gondoljuk, hogy a menstruációt nem kell rejtegetni. Nem, még a férfiak elől sem.

Ezért férfiakat kértünk fel, hogy beszélgessenek velünk a menstruációról, nézzük meg, ők mennyire tájékozottak a témában és egyáltalán nekik milyen személyes élményeik és gondolataik vannak a menstruációról. A végeredmény pedig magáért beszél, nézzétek meg videónkat!

Számoljunk le a tabukkal!

Fontos számunkra, hogy elérjünk egy szemléletváltást a menstruációval kapcsolatban, mert hisszük, hogy a menstruáció nem egy szükséges rossz, hanem igazi szupererő! Bízunk benne, hogy a videónkkal segíthetünk oldani a menstruációs tabusítást és barátságosabbá tenni a menstruáció témáját.

És egy kis buzdításként álljanak itt ezeknek a szuper férfiaknak a gondolatai arról, hogy ők mit üzennek a nőknek a menstruációról:

Legyenek büszkék arra, hogy ezt kibírják!

Nem is gondolnák, hogy valaki más mennyire türelmes és megértő is tud lenni (…) nyugodtan beszéljenek róla és ne féljenek attól, hogy bárki ezt rosszul fogadná!

Próbáljanak erre úgy tekinteni, hogy ez egy szupererő (...) csak a nők tudnak életet adni és ez ennek a szupererőnek a része!

Ha van fájdalmuk, azt fejezzék ki felénk és osszák meg, hogy nekik ez nehéz (...) hogy tudjunk mellettük lenni, amikor az nekik nehéz!

Ha a csávójuk nem toleráns ezzel kapcsolatosan, akkor keressenek más csávót!

Ha szeretnél te is része lenni a változásnak, olvasd el blogcikkünket, amiben adunk neked egy sorvezetőt, ha te magad is szeretnéd a videóban látott kérdéseket és gondolatokat átbeszélni valakivel. Vagy csak szeretnéd leellenőrizni a saját tudásod? Töltsd ki menstruációs kvízünket!

Csatlakozz hozzánk te is, beszéljünk nyíltan a menstruációról és számoljunk le együtt az azt övező stigmákkal és tabukkal! Ha szívesen olvasnál hasonló témákról, nézz körül blogunkon 😉

NO SPAM, NO TABOO

Csatlakozz hozzánk! Csak izgalmas, hasznos vagy fontos dolgokról írunk neked, tabuk és spam nélkül. Feliratkozásodért egy 10%-os kupont adunk ajándékba, amit az első vásárlásodkor tudsz felhasználni.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Your period
is a SUPERPOWER.

2 munkanapon belül válaszolunk
hírlevél

"*" a kötelező mezőket jelöli

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
© 2024 this is Redy
Készítette:
lockheartusercrossmenuchevron-down